ΥΛΙΚΑ :
**4 ½ φλιτζάνια αλεύρι**250 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
**2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
**½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
**3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
**1 βανίλια
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ :
**3 μήλα
**1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
**3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
**1 φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια
**½ φλιτζάνι σταφίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ανακατεύουμε τα στεγνά υλικά με το γιαούρτι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρο, που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, και ζυμώνουμε καλά. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μία υγρή πετσέτα και την αφήνουμε να περιμένει.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
Τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και τα ψήνουμε για λίγο σε χαμηλή φωτιά. Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και κόβουμε τρίγωνα κομμάτια.
Βάζουμε στο πλατύ μέρος του τριγώνου λίγη από τη γέμιση και το τυλίγουμε.
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσουν.
Οταν είναι έτοιμα τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου