ΥΛΙΚΑ:
Αυγά 2 σφιχτοβρασμένα
Αλατοπιπεράκι
10 φυλλαράκια μα'ι'ντανό
Μουστάρδα απαλή 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο
Ελαιόλαδον 1 φλυτζάνι του τσαγιού γεμάτο
Λεμόνι 2 κουταλιές της σούπας απο το χυμό του
Μαγιονέζα HELLMANN'S LIGHT 250 γρ.ή και περισσότερη άν θέλουμε
Ελίτσες 3 πράσινες ψιλοκομμένες άνευ κουκουτσιού
3 Αγγουράκια τουρσί
Κάπαρη 1 κουταλιά της σούπας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπλέντερ ένα αυγό,ελάχιστο αλατοπίπερο και 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο μουστάρδα, τα χτυπάμε για 1 δευτερόλεπτο.Σταματάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και ρίχνουμε και μισό φλυτζανι του τσαγιού ελαιόλαδο.
Κατόπιν ρίχνετε άλλη 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού,καθώς και το υπόλοιπο μισό φλυτζάνι λάδι τμηματικά,ενώ το μπλέντερ μας λειτουργεί στη χαμηλή ταχύτητα.Σταματάμε το μπλέντερ και ρίχνουμε τη μαγιονέζα .
Ξαναχτυπάμε για δευτερόλεπτα ,μετά σταματάμε πάλι τη μηχανή,και
σπρώχνουμε τη μαγιονέζα που έχει κολλήσει στα τοιχώματα της γυάλας πρός τα κάτω με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
Έν τώ μεταξύ,
ρίχνουμε τα 10 φυλαράκια μα'ι'ντανού,3 ψιλοκομμένες πράσινες
ελίτσες χωρίς το κουκούτσι,άλλο 1 αυγό βραστό κομμένο σε τέταρτα,3 αγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα και 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη.Ξαναχτυπάτε τα υλικά όλα μαζί πλέον για μερικά δευτερόλεπτα ακόμη,ώστε να κοπούν τα υλικά κομματάκια μέσα στη μαγιονέζα μας.Φυλάξτε τη στο ψυγείο σε βαζάκι που
κλείνει αεροστεγώς(βλέπε φωτό κάτω).
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου