ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ 5-6 ΑΤΟΜΑ
1 σακουλάκι των 500 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
Μισό φλυτζάνι μα'ι'ντανό ψιλοκομμένο(ή 20 από τα φυλλαράκια του)5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι ή λεμόνι
Μαύρες ελιές σε ροδέλες χωρίς κουκούτσι
Αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Έχουμε μουλιάσει τα φασόλια αποβραδίς στο νερό ώς την επόμενη ημέρα που θα τα μαγειρέψουμε.
Ξεπλένουμε τα φασόλια.Τα βράζουμε σε μπόλικο νεράκι.Μόλις πάρουν δύο βράσεις τα στραγγίζουμε.Τα ξαναβάζουμε σε φρέσκο νεράκι μέχρι να μαλακώσουν.
Πρός το τέλος τα αλατίζουμε.Όταν βράσουν εντελώς,τα σουρώνουμε,τα βάζουμε στη σαλατιέρα μας
και προσθέτουμε τα κρεμμύδια,τον μα'ι'ντανό και τις ελιές με το λαδόξυδο ή το λαδολέμονο μας.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.Άν θέλουμε προσθέτουμε στη σαλάτα μας.πράσινη και κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη,βρασμένα αυγά σε φέτες,και ντομάτα φρέσκια κομμένη σε κυβάκια ή ακόμη
καλύτερα ντοματίνια.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου