ΥΛΙΚΑ:
1 1 / 2 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια ,1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ,1 σκελίδα ψιλοκομμένο φρέσκο σκόρδο,
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί κατσικίσιο ,2 μικρές ντομάτες, ψιλοκομμένες , μισό φλυτζάνι [χωρίς κουκούτσι] ελιές Καλαμών,μια χούφτα φρέσκο μαϊντανό{τα φυλλαράκια},το χυμό από 1 λεμόνι , πάπρικα 1 / 2 κουταλάκι ,λίγες χούφτες ρόκα ,1 lime, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι .
Προαιρετικά και άν θέλουμε προσθέτουμε 1 κούπα φασόλια garbanzo ή κόκκινα φασόλια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια επί μία νύκτα στο νερό μέχρι να καλύψουν τη λεκάνη. Έπειτα την επόμενη ημέρα τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε επί 1 ώρα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι τα ρεβίθια να μαλακώσουν. Έπειτα τα στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν κάψει, προσθέτουμε το κρεμμύδι ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και πάρει ένα ξανθό χρώμα.
Προσθέστε το σκόρδο στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε και τηγανίζουμε για περίπου ένα λεπτό.
Συνδυάστε τα ρεβίθια με (φασόλια garbanzo ή κόκκινα φασόλια), μαϊντανό, κατσικίσιο τυρί, ελιές, ντομάτες, την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν, σκόνη τσίλι και το χυμό lime σε ένα μεγάλο μπώλ.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε στη σαλάτα ρεβίθι.
Προσθέστε αλάτι και φρεσκοτριμμένο από μύλο μαύρο πιπέρι και λίγο περισσότερο ελαιόλαδο άν θέλετε.Σερβίρετε πάνω από φρέσκα φύλλα ρόκα, μαζί με ψωμί φρυγανισμένο για ένα πολύ ικανοποιητικό γεύμα ή δείπνο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !
1 1 / 2 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια ,1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ,1 σκελίδα ψιλοκομμένο φρέσκο σκόρδο,
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί κατσικίσιο ,2 μικρές ντομάτες, ψιλοκομμένες , μισό φλυτζάνι [χωρίς κουκούτσι] ελιές Καλαμών,μια χούφτα φρέσκο μαϊντανό{τα φυλλαράκια},το χυμό από 1 λεμόνι , πάπρικα 1 / 2 κουταλάκι ,λίγες χούφτες ρόκα ,1 lime, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι .
Προαιρετικά και άν θέλουμε προσθέτουμε 1 κούπα φασόλια garbanzo ή κόκκινα φασόλια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια επί μία νύκτα στο νερό μέχρι να καλύψουν τη λεκάνη. Έπειτα την επόμενη ημέρα τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε επί 1 ώρα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι τα ρεβίθια να μαλακώσουν. Έπειτα τα στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν κάψει, προσθέτουμε το κρεμμύδι ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και πάρει ένα ξανθό χρώμα.
Προσθέστε το σκόρδο στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε και τηγανίζουμε για περίπου ένα λεπτό.
Συνδυάστε τα ρεβίθια με (φασόλια garbanzo ή κόκκινα φασόλια), μαϊντανό, κατσικίσιο τυρί, ελιές, ντομάτες, την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν, σκόνη τσίλι και το χυμό lime σε ένα μεγάλο μπώλ.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε στη σαλάτα ρεβίθι.
Προσθέστε αλάτι και φρεσκοτριμμένο από μύλο μαύρο πιπέρι και λίγο περισσότερο ελαιόλαδο άν θέλετε.Σερβίρετε πάνω από φρέσκα φύλλα ρόκα, μαζί με ψωμί φρυγανισμένο για ένα πολύ ικανοποιητικό γεύμα ή δείπνο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου