Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΡΙΟΚΕΣ *NTR*

ΚΑΡΙΟΚΕΣ

ΥΛΙΚΑ για 40 κομμάτια

·  300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
·  200 γρ. παντεσπάνι απλό (από το ζαχαροπλαστείο)
·  300 γρ. βανίλια γλυκό (φοντάν)
·  3/4 κούπας σιρόπι πυκνό
·  300 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
·  2 κουταλιές κονιάκ

 για το σιρόπι

·  6 κούπες ζάχαρη
·  4 κούπες νερό
·  1/2 κιλό γλυκόζη ή μέλι
·  λίγη βανίλια (προαιρετικά) ή 2 φλούδες λεμόνι ή 2 κουταλιές κονιάκ ή μπράντι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώστε τη σοκολάτα επάνω σε χαμηλή φωτιά, μαζί με το φοντάν. Αλέστε στο πολυμίξερ το παντεσπάνι, να γίνει μια μάζα, ρίξτε τη σοκολάτα, το κονιάκ και τελευταίο το σιρόπι με τα καρύδια και ενώστε τα όλα μαζί σε μια εύπλαστη μάζα. Πλάστε τη σ' ένα ή δύο χοντρά ρολά με πάχος 8 εκ. Βάλτε τα ρολά στο ψυγείο να σφίξουν. Κόψτε τα σε ρόδες 0,5 εκ. και κατόπιν χωρίστε κάθε ρόδα στη μέση. Βάλτε τα κομμάτια και πάλι στο ψυγείο. Σε μια μικρή, βαθουλή κατσαρόλα, λιώστε 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα υγείας επάνω σε χαμηλή φωτιά ή καλύτερα, σε μπεν μαρί κι
αφήστε τη να γίνει χλιαρή. Πάρτε τις καριόκες μία, μία μ' ένα πηρούνι και βουτήξτε τις μέσα στη σοκολάτα. Αραδιάστε τις σε βουτυρωμένο λαδόχαρτο, στρωμένο επάνω σ' ένα δίσκο και βάλτε τις στο ψυγείο, για να στερεοποιηθεί η σοκολάτα. Τυλίξτε τις μία, μία σε χρυσόχαρτο. Φυλάξτε τις στο ψυγείο.