Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Ιταλική Σπιτική Σάλτσα Ναπολιτάνα

Τη συνταγή για τη σάλτσα,μου την έδωσε ο σύζυγος της εξαδέλφης μου που είναι Ιταλός Ναπολιτάνος original.




ΥΛΙΚΑ:

2 χάρτινα κουτιά 500γρ ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κονσέρβα ή γυάλινο βαζάκι 200γρ πελτέ ντομάτας
2 ψιλοκομμένα κρεμύδια και 1 σκελίδα σκόρδο στο μπλέντερ
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι από μύλο
1 κουτ.σούπας ζάχαρη
4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο

1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι Barilla Long

(είναι τα πολύ μακριά νοστιμότατα μακαρόνια και θα τα βρείτε μόνο στα 
σούπερ μάρκετς Σκλαβενίτης).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σωτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο με το λάδι μέχρι να μαλακώσουν σε μέτρια θερμοκρασία.
Ρίχνουμε τα κουτιά ντομάτας και το πελτέ μέσα και γεμίζουμε με νερό το κάθε ένα από τα κουτιά ώστε να αδειάσει όλη η ντομάτα που υπήρχε μέσα.
Ρίχνουμε το αλάτι,το πιπέρι,τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει ένα γερό κοχλασμό αρχικά σε μεγάλη θερμοκρασία,ανάλογα με την εστία σας π.χ. στο νούμερο 3 κι έπειτα χαμηλώνουμε για να σιγοβράσει στο μισό.
Ανακατεύουμε συχνά με μια ξύλνη κουτάλα για να μυν κολλήσει η σάλτσα.
Έχετε χρόνο και υπομονή διότι αυτή η σάλτσα χρειάζεται πολύ σιγανό βράσιμο για 3 ώρες !
Στο τελικό στάδιο θα έχετε μια πολύ καλά δεμένη και νοστιμότατη σάλτσα χωρίς υγρά σαν κέτσαπ.
Μαγειρεύουμε και τα σπαγγέτι Barilla Long μακαρόνια και σερβίρουμε με το ιταλικό τριμμένο τυρί παρμεζάνα parmigiano reggiano.

by Francesco Copolla





ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !


***Ο Ιταλός εξάδελφος, τα μακαρόνια τα τρώει μόνο άλ ντέντε , δλδ μόνο 3 λεπτά βράσιμο.
Προσωπικά δεν μου αρέσουν σε αυτό το χρόνο βρασίματος και δεν μπορώ να τα φάω.