Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Σπιτική Σάλτσα από pomodoro ντομάτες




ΥΛΙΚΑ:

5  κιλά πομοντόρο ντομάτα 

1  ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε τις ντομάτες πολύ καλά και τις αφήνουμε για 15 λεπτά σε νερό με ξύδι.

Τις ξεβγάζουμε,τις στραγγίζουμε & τις αφήνουμε να στεγνώσουν πολύ καλά.
Όταν στεγνώσουν ,τις κόβουμε σε 3 ή 4 κομμάτια αφαιρώντας μόνο το κοτσανάκι στην κορυφή και τυχόν μαυρισμένα μέρη.
Δεν αφαιρούμε τη σάρκα.
Τις τοποθετούμε στο μπλέντερ και πολτοποιούμε.
Το πολτοποιημένο αυτό χυλό,βάζουμε σε κατσαρόλα και αρχικά ανεβάζουμε θερμοκρασία για να κοχλάσει  κι έπειτα χαμηλώνουμε στο μισό την εστία μας και το αφήνουμε να σιγοβράσει ανοιχτό,με σίτα ή με μισοσκεπασμένο καπάκι.
Μόλις ρίξουμε το χυλό ντομάτας ρίχνουμε και το κρασοπότηρο με το ελαιόλαδο κι έπειτα βράζουμε.
Μόλις απορροφηθούν τα υγρά της είναι έτοιμη,σε 3 ώρες περίπου.
Ανακατεύουμε αρκετά συχνά με μια ξύλινη κουτάλα το χυλό για να μην κολλήσει.
Μόλις είναι έτοιμη ,αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.






ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ  ΒΑΖΩΝ:

Θα χρειαστούμε 3-4 γυάλινα βάζα.Τα πλένουμε κανονικά με υγρό πιάτων και τα ξεβγάζουμε πολύ καλά.

Έπειτα τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τα καπάκια ανοιχτά ,
και σε χαμηλή θερμοκρασία για να μη σπάσουν τα βράζουμε γα 15 λεπτά με το καπάκι μισοσκεπασμένο.
Τα αφήνουμε μέσα ενώ έχουμε σβήσει το μάτι της εστίας μας και κλείνουμε το καπάκι έως ότου σταματήσει ο βρασμός και κρυώσουν αρκετά.Έπειτα τα βγάζουμε με μια λαβίδα και αφήνουμε να στεγνώσουν πολύ καλά βάζα και καπάκια ξεχωριστά.
Μόλις στεγνώσουν , τα γεμίζουμε έως τη κορυφή με τη σάλτσα μας και αφήνουμε λίγο περιθώριο για το κενό αέρος για να κλείσουν αεροστεγώς τα βάζα με τη σάλτσα μας.
Μετά από 2 ημέρες, τα τοποθετούμε στο ψυγείο μας στη συντήρηση κι εκεί τα φυλάμε.


ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ !








Σπιτικά Ζελεδάκια



Ανακάλυψα λοιπόν μια συνταγή  και δεν αντιστάθηκα, θέλησα να τη δοκιμάσω!

Η διαδικασία είναι πανεύκολη και τα υλικά μόνο τρία!

-1 κιλό φρούτα του δάσους (υποθέτω ότι μπορείτε να πειραματιστείτε και με άλλα)

-500γρ ζάχαρη (περίπου!! Η ποσότητα της ζάχαρης εξαρτάται από τον ζωμό των φρούτων)

-χυμό ενός πορτοκαλιού
*εγώ αγόρασα κατεψυγμένα κόκκινα βατόμουρα και φράουλες (δύσκολα να βρω φρέσκα τέτοια εποχή). Το συνολικό τους βάρος ήταν 600γρ, οπότε έβαλα και λιγότερη ζάχαρη.

Ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού μαζί με τα φρούτα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι - σχετικά βαθύ - και τα "βράζετε" ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαραθούν.
Μόλις είναι έτοιμα, τα περνάτε από σήτα, ώστε να σας μείνει μόνο ο χυμός των φρούτων, τον οποίο ρίχνετε σε ένα μπολ (έχετε ζυγίσει νωρίτερα το μπολ μόνο του, ώστε να υπολογίσετε αργότερα το καθαρό βάρος του χυμού φρούτων). Εδώ πρέπει να επιμείνετε, γιατί ο χυμός είναι παχύρρευστος.

Ζυγίζετε τον χυμό. Θα χρειαστείτε ακριβώς την ίδια ποσότητα ζάχαρης.
* τα 600γρ φρούτων έδωσαν 325γρ χυμό


Ξαναρίχνετε τον χυμό στο (καθαρό) τηγάνι και προσθέτετε τη ζάχαρη. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου μισή ώρα σε μέτρια θερμοκρασία.

Βασικά, εδώ είναι το πιο σημαντικό σημείο. Εγώ, τη πρώτη φορά, το άφησα λίγο παραπάνω και έσφιξε πάρα πολύ, οπότε δεν είχε καμία νοστιμιά. Αυτή τη φορά το έβγαλα 5 λεπτά νωρίτερα.

Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμο, όταν, περνώντας την κουτάλα μέσα από το μείγμα, δημιουργείται μια γραμμή, η οποία χάνεται αμέσως.

Ένας άλλος τρόπος είναι να στάξετε μια σταγόνα μείγματος σε ένα πιάτο. Αν αυτή "σταθεί" και δεν απλώσει, τότε είναι έτοιμο.

Σε ένα μικρό σκεύος βάζετε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνετε το μείγμα. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

Έπειτα το βγάζετε και το κόβετε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, τα οποία κυλάτε μέσα σε ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη και... έτοιμα τα ζελεδάκια!

Έχουν ένα υπέροχο, βαθύ κόκκινο χρώμα και μια γλυκόξινη γεύση (αυτό βέβαια εξαρτάται από τα φρούτα).

Ο Φαίδωνας τα τίμησε, αλλά το καλύτερο είναι ότι ξέρω από τι είναι φτιαγμένα!!

Φρούτα και ζάχαρη, δίχως συντηρητικά και χρωστικές!!


Λοιπόν;Εσείς, θα τα δοκιμάσετε;

appledrane blogger




Η ΣωσΤή ΔιαΤροΦή ΣύμΦωΝα με την ΟμάΔα ΑίμαΤος Σας




Το Κλειδί της Επιβίωσης

Η καθεμία απο τις τέσσερις (4) ομάδες αίματος εξελίχθηκε ανταποκρινόμενη τόσο στην οργανική ανάπτυξη του είδους ,όσο και στις μεταβαλλόμενες κλιματικές συνθήκες ανά τους αιώνες,απο τότε που ο άνθρωπος εμφανίστηκε για πρώτη φορά πάνω στη γή.
Αυτό είναι ένα ζωτικό στοιχείο σε ό,τι αφορά τη σπουδαιότητα των ομάδων αίματος.
Οι προσαρμογές που συνέβησαν στην πορεία της εξέλιξης όχι μόνο ενίσχυσαν το ανοσοποιητικό
μας σύστημα ενάντια σε νέα βακτηρίδια,ιούς και περιβαντολογικούς κινδύνους,αλλά ταυτόχρονα επέτρεψαν στο ευάλωτο πεπτικό μας σύστημα να προσαρμοστεί σε ένα ευρύ φάσμα τροφών με τις οποίες δεν είμαστε εξοικιωμένοι.

Ομάδα Ο

Η πρώτη γνωστή ομάδα αίματος ήταν η ομάδα Ο,η οποία παραμένει μέχρι και σήμερα η πιο
διαδεδομένη ομάδα αίματος σε όλο τον κόσμο.
Η ομάδα Ο,έχει σχυρό ανοσοποιητικό και γερό πεπτικό σύστημα.
Η δύναμη του ανοσοποιητικού και του πεπτικού συστήματος της ομάδας Ο,εξασφάλισε την επιβίωση του ανθρώπου στα πρώτα του βήματα,όταν κύρια πηγή τροφής ήταν το κρέας.
Τα γαστρικά υγρά των ατόμων αυτής της ομάδας έχουν εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε οξύ,μπορούν να απορροφήσουν τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά από το κρέας και να αφομοιώσουν αποτελεσματικά τις τροφές με τόσο μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτε'ί'νη.

Ομάδα Α

Η ομάδα Α,που άρχισε να εξαπλώνεται ανάμεσα στο 15.000 και το 25.000 π.Χ.,διαφοροποίησε το ανοσοποιητικό της σύστημα από εκείνο της ομάδας Ο,με σκοπό να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις και τα βακτηρίδια που αποδεκάτιζαν τους ανθρώπινους οικισμούς.
Ταυτόχρονα,το πεπτκό σύστημα της ομλαδας Α προσαρμόστηκε σε μια διατροφή που μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού σε πρωτε'ί'νες,κυρίως από φυτά και σιτηρά.
Οι λίμνες,οι ποταμοί και οι θάλασσες,πρόσφεραν άφθονα ψάρια,τα οποία αποτελούσαν μια ακόμη πλούσια πηγή πρωτε'ι'νών.

Ομάδα Β

Η ομάδα Β,άρχισε να εμφανίζεται ανάμεσα στο 10.000 και το 15.000 π.Χ.,καθώς η ανθρωπότητα εξαπλώθηκε πέρα από τις περιοχές των πρώτων κυνηγών της ομάδας Ο και απομακρύνθηκε από τις μόνιμες αγροτικές κοινότητες της ομάδας Α.
Επί ολόκληρους αιώνες,πολυπληθείς φυλές ταξίδευαν στις απέραντες περιοχές ενός πρωτόγονου ακόμη και συνεχώς μεταβαλλόμενου κόσμου,ζώντας με το κρέας και τα γαλακτοκομικά προ'ι'όντα που έπερναν από τις αγελάδες,τις κατσίκες και τα πρόβατα που εξέτρεφαν,καθώς και με ό,τι έβρισκαν στο δρόμο τους.
Επειδή η ομάδα Β συμπεριέλαβε πολλά από τα ανοσιακά και πεπτικά χαρακτηριστικά της ομάδας Ο και της ομάδας Α,ανέπτυξε ένα σύστημα πιο ισορροπημένο και ανθεκτικό από εκείνο των προηγούμενων ομάδων.

Ομάδα ΑΒ

Πρίν από δέκα έως δεκαπέντε αιώνες περίπου,εμφανίστηκε η ομάδα ΑΒ,που εξακολουθεί να είναι πολύ σπάνια.
Η πλήρης εξέλιξη της ομάδας ΑΒ δεν έχει ίσως ολοκληρωθεί ακόμη.
Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι συνδιάζει τα περισότερα δυνατά και αδύνατα σημεία τόσο της ομάδας Α όσο και της ομάδας Β.
Το ανοσοποιητικό και το πεπτικό σύστημα της ομάδας ΑΒ είναι πιο πολύπλοκο και ιδιόρρυθμο από των άλλων,πράγμα που είναι και καλό και κακό.Το καλό έγκειται στο ότι διαθέτει ένα ευρύ φάσμα από ανοσιακές και πεπτικές αντιδράσεις.Το κακό είναι ότι εμπεριέχει τις αδυναμίες και τα ευάλωτα σημεία και των δύο ομάδων Α και Β.





Η Σύνδεση Ομάδας Αίματος - Διατροφής

Όταν τρώμε,δημιουργείται μια χημική αντίδραση ανάμεσα στο αίμα και στις τροφές.
Το γνωρίζουμε αυτό λόγω μιας κατηγορίας ουσιών που ονομάζονται λεκτίνες.
Οι λεκτίνες είναι πρωτε'ί'νες που υπάρχουν σε μεγάλη αφθονία κσι ποικιλία μορφών σε τροφές και έχουν συγκολλητικές ιδιότητες που επηρεάζουν το αίμα.
Όταν τρώμε μια τροφή που περιέχει λεκτίνες ασύμβατες με την ομάδα αίματος στην οποία ανήκουμε, οι λεκτίνες βάζουν σαν στόχο τους ένα όργανο και αρχίζουν να προκαλούν συγκόλληση των κυττάρων του αίματος σε αυτή την περιοχή.Ουσιαστικά,οι λεκτίνες μπλοκάρουν τα πάντα,προκαλώντας προβλήματα στην πέψη,στην παραγωγή ινσουλίνης,στο μεταβολισμό της τροφής και στην ορμονική ισορροπία.

Πολλοί αναγνώστες που διάβασαν για πρώτη φορά για τις λεκτίνες στο βιβλίο,με ρώτησαν γιατί δεν είχαν ξανακούσει ποτέ γι'αυτές τις ουσίες.Μερικοί αντέδρασαν με σκεπτικισμό:"άν οι λεκτίνες δημιουργούν τόσο σοβαρό πρόβλημα”,είπαν,"σίγουρα οι γιατροί και οι διατροφολόγοι,θα είχαν μιλήσει εδώ και πολύ καιρό για τις επιδράσεις τους”.
Αυτοί οι αναγνώστες απόρησαν όταν τους πληροφόρησα ό,τι έχουν γραφτεί ήδη εκατοντάδες επιστημονικές εργασίες για τις επιδράσεις των λεκτινών.Όπως φαίνεται, το βιβλίο,"Τρώτε σωστά σύμφωνα με τον τύπο του αίματός σας”,ήταν η πρώτη φορά που τα αποτελέσματα αυτής της εκτεταμένης επιστημονικής έρευνας,παρουσιάστηκαν σε ένα εκλα'ι'κευμένο βιβλίο.



Το γεγονός ότι γνωρίζετε τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να προκαλέσουν οι λεκτίνες,δεν σημαίνει ότι πρέπει ξαφνικά να αρχίσετε να φοβάστε κάθε τροφή που τρώτε.
Σε τελική ανάλυση,οι λεκτίνες υπάρχουν παντού και είναι δύσκολο να τις αποφύγουμε.Το κλειδί είναι να αποφεύγετε τις λεκτίνες που προκαλούν συγκόλληση στη δική σας ομάδα αίματος.
Για παράδειγμα,η γλουτένη,η συνηθέστερη λεκτίνη που υπάρχει στο σιτάρι,είναι διαφορετική από τη λεκτίνη που υπάρχει στη σόγια,και ενώνεται με ένα διαφορετικό συνδιασμό απο σάκχαρα.
Η γλουτένη ενώνεται με την επίστρωση του λεπτού εντέρου και μπορεί να προκαλέσει σημαντκή φλεγμονή και οδυνηρό ερεθισμό σε μερικές ομάδες αίματος,ιδιαίτερα στην Ο.
Το κοτόπουλο από την άλλη μεριά,που δεν ενοχλεί τς ομάδες Ο και Α,περιέχει στον μυ'ι'κό ιστό του μια λεκτίνη που προκαλεί συγκόλληση των κυττάρων του αίματος στις ομάδες Β και ΑΒ.


Τι Σημαίνουν αυτά για Εσάς

Έχουμε μια προδιάθεση και ορισμένα δυνατά και αδύνατα σημεία,ανάλογα με την ομάδα αίματος στην οποία ανήκουμε.

Μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε τα δυνατά σημεία και να ελαχιστοποιήσουμε τα αδύνατα,άν ξέρουμε τι χρειάζεται ο οργανισμός μας και άν τρέφουμε τον εαυτό μας και την οικογένειά μας ανάλογα.

Η ουσία του “Τρώτε σωστά σύμφωνα με τον τύπο του αίματός σας”,έγκειτε στο γεγονός ό,τι ορισμένες τροφές συμπληρώνουν ορισμένες ομάδες αίματος και άλλες τροφές αντιτίθενται και εξασθενούν συγκεκριμένες ομάδες αίματος.Δίνοντας έμφαση στις συμπληρωματικές τροφές και αποφεύγοντας τις τελείως ανταγωνιστικές τροφές,μπορείτε να δημιουργήσετε την καλύτερη δυνατή ισορροπία για το ανοσοποιητικό και πεπτικό σας σύστημα.






Άν είστε ομάδα Ο,ανταποκρίνεστε καλύτερα σε μια δίαιτα υψηλής πρωτε'ί'νης,που περιλαμβάνει κρέας,πουλερικά,ψάρια και διάφορα φρούτα και λαχανικά.
Πολλά σιτηρά,όσπρια και γαλακτοκομικά προ'ι'όντα είναι ασύμβατα με την ομάδα σας.

Άν είστε ομάδα Α,σας ταιριάζει καλύτερα μια χορτοφαγική κυρίως δίαιτα,που περιλαμβάνει προ'ι'όντα σόγιας,φασόλια και όσπρια,σιτηρά,λαχανικά και φρούτα,με μικρές μερίδες ψάρι (κυρίως τόνο,σφυρίδα,μπακαλιάρο).

Άν είστε ομάδα Β,η καλύτερη δίαιτα για εσάς είναι το κρέας απο κυνήγι,καθώς και κρέατα όπως το αρνί,το κατσίκι και το πρόβατο. Η ομάδα Β θα πρέπει να αποφεύγει το κοτόπουλο.Αντίθετα απο την ομάδα Ο και την Α, η ομάδα Β ωφελείται απο διάφορα γαλακτοκομικά προ'ι'όντα.Μερικά σιτηρά,φασόλια και όσπρια προκαλούν προβλήματα στην ομάδα Β,μπορεί όμως να τρώει ελεύθερα μια μεγάλη ποικιλία από λαχανικά και φρούτα.Η δίαιτα της ομάδας Β είναι από κάθε άποψη η πιο πολυποίκιλη.

Άν είστε ομάδα ΑΒ,η δίαιτά σας είναι πιο πολύπλοκη,είναι ένας συνδιασμός της ομάδας Α και της Β.
Η ομάδα ΑΒ μπορεί να φάει τα περισσότερα φαγητά που ταιριάζουν σε αυτές τις δύο ομάδες,αλλά πρέπει ν'αποφεύγει ή να περιορίζει όλα τα φαγητά που προκαλούν συγκόλληση στις δύο αυτές ομάδες.Η καλύτερη διατροφή για την ομάδα ΑΒ είναι μία κυρίως χορτοφαγική δίαιτα,με μέτριες ποσότητες κρέατος (κυρίως κουνέλι) και γαλακτοκομικών.







Η σωστή διατροφή με βάση την ομάδα αίματος μπορεί να δώσει απίστευτα και σχεδόν άμεσα αποτελέσματα στην καταπολέμηση αλλεργιών ή άλλων χρόνιων παθήσεων.

Ακολουθώντας τη δίαιτα των ομάδων αίματος θα έχετε και άλλες άμεσες αλλαγές,όπως απώλεια περιττού βάρους,αποκατάσταση της φυσιολογικής παραγωγής της ινσουλίνης,εξαφάνιση ενοχλητικών πεπτικών προβλημάτων και αύξηση της ενέργειας και της αντοχής.Πιό σημαντικά όμως είναι τα μακροπρόθεσμα ωφέλη.

Η δίαιτα των ομάδων αίματος μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε σοβαρές παθήσεις,όπως ο καρκίνος και τα καρδιοαγγειακά νοσήματα,ν'αποφεύγετε τους διαδεδομένους ιούς και τις λοιμώξεις, να εξαλείψετε τις τοξίνες και τα λίπη που συντελούν στην παχυσαρκία και να επιβραδύνετε τη διαδικασία εκφυλισμού των κυττάρων που συνοδεύει τα γηρατειά.

Το καλύτερο απ'όλα είναι ότι μπορείτε να πετύχετε όλα αυτά τα οφέλη,ακολουθώντας μια υγιεινή,χορταστική και πολυποίκιλη διατροφή.

Αυτό το βιβλίο θα σας δώσει υπέροχες συνταγές,συμβουλές για το μαγείρεμα των τροφών,διατροφικές συστάσεις και μενού που θα σας δείξουν πως να αρχίσετε να τρώτε σωστά,σύμφωνα με την ομάδα αίματός σας.

Έτσι θα εξασφαλίσετε και θα απολαύσετε μια καλή υγεία και μια καλή ζωή.




Απόσπασματα από το βιβλίο :
“ Μαγειρέψτε σωστά σύμφωνα με τον τύπο του Αίματός σας” 
από τον γιατρό 
Dr Peter D' Adamo & Catherine Whitney.

Επικοινωνία με τον συγγραφέα :
The D' Adamo Clinic ,LLC
213 Danbury Road
Wilton , CT 06897
203 834 7500


North American Pharmacal,Inc.
D'Adamo Personalized Nutrition”
213 Danbury Road
Wilton , CT 06897
Tel.: 203 761 0042
Fax.: 203-76-0043
Toll -Eree:1 877-ABO-TYPE(1-877-266-8973)
www.4yourtype.com

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ