Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Σπιτική Σάλτσα από pomodoro ντομάτες




ΥΛΙΚΑ:

5  κιλά πομοντόρο ντομάτα 

1  ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε τις ντομάτες πολύ καλά και τις αφήνουμε για 15 λεπτά σε νερό με ξύδι.

Τις ξεβγάζουμε,τις στραγγίζουμε & τις αφήνουμε να στεγνώσουν πολύ καλά.
Όταν στεγνώσουν ,τις κόβουμε σε 3 ή 4 κομμάτια αφαιρώντας μόνο το κοτσανάκι στην κορυφή και τυχόν μαυρισμένα μέρη.
Δεν αφαιρούμε τη σάρκα.
Τις τοποθετούμε στο μπλέντερ και πολτοποιούμε.
Το πολτοποιημένο αυτό χυλό,βάζουμε σε κατσαρόλα και αρχικά ανεβάζουμε θερμοκρασία για να κοχλάσει  κι έπειτα χαμηλώνουμε στο μισό την εστία μας και το αφήνουμε να σιγοβράσει ανοιχτό,με σίτα ή με μισοσκεπασμένο καπάκι.
Μόλις ρίξουμε το χυλό ντομάτας ρίχνουμε και το κρασοπότηρο με το ελαιόλαδο κι έπειτα βράζουμε.
Μόλις απορροφηθούν τα υγρά της είναι έτοιμη,σε 3 ώρες περίπου.
Ανακατεύουμε αρκετά συχνά με μια ξύλινη κουτάλα το χυλό για να μην κολλήσει.
Μόλις είναι έτοιμη ,αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.






ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ  ΒΑΖΩΝ:

Θα χρειαστούμε 3-4 γυάλινα βάζα.Τα πλένουμε κανονικά με υγρό πιάτων και τα ξεβγάζουμε πολύ καλά.

Έπειτα τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τα καπάκια ανοιχτά ,
και σε χαμηλή θερμοκρασία για να μη σπάσουν τα βράζουμε γα 15 λεπτά με το καπάκι μισοσκεπασμένο.
Τα αφήνουμε μέσα ενώ έχουμε σβήσει το μάτι της εστίας μας και κλείνουμε το καπάκι έως ότου σταματήσει ο βρασμός και κρυώσουν αρκετά.Έπειτα τα βγάζουμε με μια λαβίδα και αφήνουμε να στεγνώσουν πολύ καλά βάζα και καπάκια ξεχωριστά.
Μόλις στεγνώσουν , τα γεμίζουμε έως τη κορυφή με τη σάλτσα μας και αφήνουμε λίγο περιθώριο για το κενό αέρος για να κλείσουν αεροστεγώς τα βάζα με τη σάλτσα μας.
Μετά από 2 ημέρες, τα τοποθετούμε στο ψυγείο μας στη συντήρηση κι εκεί τα φυλάμε.


ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ !








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου