Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Σπιτική Πίτσα με αλεύρι φάριν-άπ



ΥΛΙΚΑ:


500 γρ φάριν-άπ

2 κ.σούπας βιτάμ λιωμένο

1 κ.τσαγιού αλάτι

3/4 κούπας φρέσκο γάλα (180 ml)

1 αυγό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Σε ένα βαθύ μπώλ,ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη και να μην κολάει στα χέρια.

Απλώνουμε το φύλλο με τον πλάστη και το βάζουμε πάνω σε ένα λαδωμένο ταψί.

Βάζουμε επάνω τα υλικά επιλογή μας και τη ψήνουμε στους 180c βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.


Προσωπικά,χρησιμοποιώ ένα μικρό ξύλινο πλάστη και στρώνω τη ζύμη μέσα στο ταψί μου,όπως βλέπετε στη φωτογραφία,όμως έτσι η ζύμη γίνετε παχιά.










Για ποιό σίγουρα σηκώνουμε λίγο την ζύμη με ένα πιρουνάκι για να δούμε αν έχει ροδίσει.



Υ.Γ. Αν είναι σφικτή η ζύμη προσθέστε λίγο γάλα ακόμη, ή αν είναι πολύ νερουλή λίγο αλευράκι, άν και οι ποσότητες είναι ακριβώς,παίζει ρόλο το αλεύρι που χρησιμοποιούμε.



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου