Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ *NTR*

ΥΛΙΚΑ:

4 κούπες τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα βούτυρο η βιτάμ
1 ½ κούπες ζάχαρη
1/3 κούπα γάλα χλιαρό
4 αβγά
3 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν
3 βανίλιες
3 κουταλιές σούπας κακάο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν.
Χτυπάμε το βούτυρο πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει, ρίχνουμε την 1 κούπα ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε τα αβγά λίγο χτυπημένα και τις βανίλιες.
Διαλύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και το κακάο στο χλιαρό γάλα και τα ρίχνουμε και αυτά στο προηγούμενο μείγμα.
Προσθέτουμε λίγο - λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε ώσπου να γίνει μια μαλακιά ζύμη.
Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα και μετά φτιάχνουμε κουλουράκια ή με κορνέ ή με κούπ πατ ή με τα χεριά φτιάχνουμε διάφορα σχήματα
Σύμφωνα με τον δικό μου φούρνο, τα ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά
ΤΙP: Δεν τα βάζουμε κοντά - κοντά στο ταψί γιατί φουσκώνουν.
Καλή επιτυχία!