Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΣαΛάΤα ΜΕ ΜΑΝΙΤάΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙές

ΥΛΙΚΑ

500 γρ.μανιτάρια φρέσκα ολόκληρα της αρεσκείας σας
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
100 γρ.μαύρες ελιές δίχως κουκούτσι
2 κουταλιές κρεμμυδάκια τουρσί
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μπαστούνια
1 λεπτή μελιτζάνα κομμένη σε ροδέλες τσακώνικη [μακρόστενη]
6 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο [το λευκό]
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε σε ένα τηγάνι το λάδι και τσιγαρίστε τα μανιτάρια
και τις μελιτζάνες.Προσθέστε το σκόρδο,τις ελιές,τα κρεμμυδάκια,
την πιπεριά και συνεχίστε το τσιγάρισμα.
Αλατοπιπερώστε.Κατεβάστε το τηγάνι απο τη φωτιά και περιχύστε
με το ξύδι.Σερβίρετε τη σαλάτα ζεστή.
ΜΕΡΙΔΕς 4.


ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!


                    


ΣΑΛάΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝάΚΙ και ΜΠΕΙΚΟΝ

ΥΛΙΚΑ

300 γρ.φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο [πολύ καλά πλυμένο και στο τελευταίο ξέβγαλμα
θα το αφήσετε στο νερό με λίγο ξύδι πρίν το στραγγίσετε]
8 φέτες μπέικον
1/2 φτλυτζάνι τριμμένα καρύδια
2 κουταλιές μυλόξυδο
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετήστε τις φέτες μπέικον σε ενα ταψί φούρνου
ελεφρώς βαθύ,ώστε να συγκρατήσει το λίπος του.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C για 10'.
Βγάλτε απο το φούρνο και κόψτε σε κομμάτια το τραγανό μπέικον.
Ανακατέψτε τα σπανάκια με το λίπος απο το ταψί,τα καρύδια,
το ξύδι και αλατοπιπερώστε.
Άν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το λίπος απο το ψημμένο μπέικον
χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο πρίπου 2 κουταλιές.
Σερβίρετε σε πιάτα και προσθέστε το μπέικον στο τέλος.
ΜΕΡΙΔΕς 2.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!