Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

Bασιλοπουλα (Μοσχαρακι) στο φουρνο *** *NTR*

Bασιλοπουλα (Μοσχαρακι) στο φουρνο

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχαράκι (βασιλοπούλα, είναι ό,τι πιο μαλακό)
1 ποτηράκι του κρασιού ούζο  η κρασακι
νεράκι όσο χρειαστεί
2 φλυτζάνια ρύζι basmati  η κρυθαρακι, η μακαρονια (χονδρα) η πατατες φουρνου
2 κρεμμύδια μεγάλα
2 καρότα
1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
1 κουταλιά της σούπας μέλι ή ζάχαρη
στην μύτη του κουταλιού κανέλλα
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση







ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μισοφέγγαρα και τα σοτάρουμε μαζί με το λιωμένο σκόρδο, μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε το μοσχαράκι μαζί με την ζάχαρη ή το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το ούζο η το κρασι, και συνεχίζουμε σε μεσαία θερμοκρασία το βράσιμο με όσο νεράκι χρειαστεί, όταν αρχίσει να μελώνει το κρέας (τουλάχιστον μετά από μια ώρα βράσιμο) ρίχνουμε τα κομμένα , καρότα αφήνουμε όλα τα υλικά να ενωθούν. Μετά αλατοπιπερώνουμε το κρέας και τελειώνουμε ρίχνοντας την κανέλα.

Όταν πια το μοσχαράκι είναι βρασμένο το αφαιρούμε από την κατσαρόλα για να προσθέσουμε το ρύζι μαζί με το ανάλογο νερό (η αναλογία είναι 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι,3 φλυτζάνια νερό),η κρυθαρακι η μακαρονια, χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας για να μην μας κολλήσει το ριζότο και προσθέτουμε και άλλο αλάτι εάν χρειαστεί. Όταν πια είναι έτοιμο τότε βάζουμε το κρέας μέσα στην κατσαρόλα και χωρίς να χρησιμοποιήσουμε κουτάλα, απλά μόνο αναταράσσοντας και το φαγητό μας είναι έτοιμο.



η μαμα μου αφου το εβραζε στην κατσαρολα επειτα  το εβαζε σ ενα ταψακι και το εψηνε για 10  λεπτα στο φουρνο.Μπορουμε να εχουμε και πατατες φουρνου ετοιμες και να σερβιρουμε  και με πατατες .,αναλογα τι αρεσει σε καθε εναν.
Ευχομαι να σας αρεσει και να ζητατε απο τον κρεοπωλη σας ΜΟΝΟ( ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΑ)..
καλη σας Ορεξη!!!!!!

Γαριδομακαρονάδα *NTR*

Γαριδομακαρονάδα





Υλικά
1 κιλό γαρίδες Νο 2
4-5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
1 κιλό φρέσκες ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες στο μίξερ
1/4 του φλιτζανιού λάδι
λίγο αλάτι, άσπρο πιπέρι και κανέλλα
1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι Νο 6

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες χωρίς να αφαιρέσουμε το κέλυφος. Βάζουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά (σκόρδο, μαϊντανό, κρεμμύδι, ντομάτες, λάδι, αλάτι, πιπέρι και κανέλλα), εκτός από τις γαρίδες και προσθέτουμε ένα (1) ποτήρι νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να βράσουν άλλα 15 λεπτά (μέχρι να δέσει η σάλτσα).
Βράζουμε τα μακαρόνια. Τα σουρώνουμε και τα καίμε με φρέσκο βούτυρο. Προσθέτουμε τριμμένη κεφαλογραβιέρα. Τα σερβίρουμε σε μεγάλη πήλινη σουπιέρα. Περιχύνουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα και από πάνω γαρνίρουμε με τις γαρίδες.

Πατατοκροκέτες*NTR*

Πατατοκροκέτες




Υλικά
4 μέτριες πατάτες
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
λίγο αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε καλά και τις τρίβουμε στον τρίφτη (χοντρό τρίψιμο). Στη συνέχεια, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να φύγει τελείως το νερό.
Ψιλοκόβουμε τον πλυμένο δυόσμο και τον ανακατεύουμε με τις πατάτες. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε ηλιέλαιο για τηγάνισμα μέχρι τη μέση περίπου. Ενώ περιμένουμε το λάδι να κάψει, παίρνουμε μια χούφτα από τη γέμιση, την πλάθουμε σαν κροκέτα και την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι που έχουμε βάλει σε ένα πιάτο. Αφού πασπαλίσουμε την πατατοκροκέτα, την ξαναπλάθουμε λίγο για να είναι καλά αλευρωμένη. Συνεχίζουμε να φτιάχνουμε τις πατατοκροκέτες και τις τηγανίζουμε χαμηλώντας λίγο τη φωτιά.




καλη σας ορεξη!!!!!!