Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Βλήτα με κολοκυθάκια γιαχνί




ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ 

Δύο Ιταλικές Συνταγές για Σπαγγέτι Καρμπονάρα

 Δύο Κλασσικές Ιταλικές Συνταγές για Σπαγγέτι Καρμπονάρα με αυγά


ΣΥΝΤΑΓΗ Νο. 1 :

Μερίδες  2  - Έτοιμη σε 20 λεπτά

ΥΛΙΚΑ:

250  γρ  σπαγγέτι Barilla Long
100  γρ  μπέ'ι'κον ψιλοκομμένο
μισό φλυτζάνι κρασί λευκό
φρέσκο βούτυρο
2 κρόκοι αυγών
μα'ι'ντανός{ τα φυλλαράκια του}
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι από μύλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράστε τα σπεγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό και στραγγίστε.
Κρατήστε μισό φλυτζάνι από το ζουμί τους.
Σωτάρετε το μπέ'ι'κον.Μόλις ροδίσει σβήστε με το κρασί.
Ρίξτε τα ζυμαρικά και το νερό που κρατήσατε.
Προσθέστε το αλάτι.το πιπέρι και το βούτυρο και αφήστε να βράσει για 2 λεπτά.
Σβήστε και ανακατεύοντας διαρκώς προσθέστε τους κρόκους συνεχίζοντας έως
ότου να δημουργηθεί παχύρευστη σάλτσα.Προσθέστε τα φυλλαράκια μα'ι'ντανού.







ΣΥΝΤΑΓΗ Νο. 2 :

Μερίδες  8 - Έτοιμη σε 40 λεπτά

ΥΛΙΚΑ :


1  πακέτο σπαγγέτι Barilla Long

1  κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

8  φέτες μπέικον, κομμένο σε κύβους

1  κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1  κρεμμύδι, ψιλοκομμένο


1  σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο


1/4  φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί 

4  αυγά


1/2  φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

1  πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι


2  κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό


2  κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρεύουμε τα μακαρόνια μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε καλά.

'Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι, μαγειρεύουμε το ψιλοκομμένο μπέικον μέχρι γίνει ελαφρώς τραγανό. Αφαιρούμε και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.Κρατάμε  2 κουταλιές της σούπας λίπος από το 
μπέικον. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, στο ίδιο μεγάλο τηγάνι που τσιγαρίσαμε το μπέικον. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι το κρεμμύδι να γίνει ημιδιαφανές κα να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τηγανίζουμε για 1 λεπτό.Προσθέτουμε το κρασί,και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.

Ρίχνουμε το μπέικον στο τηγάνι, Προσθέτουμε τα  μαγειρεμένα και στραγγισμένα μακαρόνια. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε περισσότερο λάδι αν φαίνεται να κολλάνε μεταξύ τους. 
Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με λαβίδες ή μεγάλο πιρούνι μέχρι τα αυγά να ψηθούν. Γρήγορα προσθέτουμε το 1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα και ανακατεύουμε ξανά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι για τη γεύση (θυμηθείτε ότι μπέικον και παρμεζάνα είναι πολύ αλμυρά).
Σερβίρουμε αμέσως με ψιλοκομμένο μαϊντανό που θα έχουμε σκορπίσει στην κορυφή, και επιπλέον παρμεζάνα στο τραπέζι.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !






















Σπιτική Πίτσα με αλεύρι φάριν-άπ



ΥΛΙΚΑ:


500 γρ φάριν-άπ

2 κ.σούπας βιτάμ λιωμένο

1 κ.τσαγιού αλάτι

3/4 κούπας φρέσκο γάλα (180 ml)

1 αυγό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Σε ένα βαθύ μπώλ,ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη και να μην κολάει στα χέρια.

Απλώνουμε το φύλλο με τον πλάστη και το βάζουμε πάνω σε ένα λαδωμένο ταψί.

Βάζουμε επάνω τα υλικά επιλογή μας και τη ψήνουμε στους 180c βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.


Προσωπικά,χρησιμοποιώ ένα μικρό ξύλινο πλάστη και στρώνω τη ζύμη μέσα στο ταψί μου,όπως βλέπετε στη φωτογραφία,όμως έτσι η ζύμη γίνετε παχιά.










Για ποιό σίγουρα σηκώνουμε λίγο την ζύμη με ένα πιρουνάκι για να δούμε αν έχει ροδίσει.



Υ.Γ. Αν είναι σφικτή η ζύμη προσθέστε λίγο γάλα ακόμη, ή αν είναι πολύ νερουλή λίγο αλευράκι, άν και οι ποσότητες είναι ακριβώς,παίζει ρόλο το αλεύρι που χρησιμοποιούμε.



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !