Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΣΑΒΑΡΑΙΝ (ΜΠΑΜΠΑΣ) ΜΕ ΡΟΥΜΙ ΚΑΙ ΣΑΝΤΙΓΙ *NTR*

ΣΑΒΑΡΑΙΝ (ΜΠΑΜΠΑΣ) ΜΕ ΡΟΥΜΙ ΚΑΙ ΣΑΝΤΙΓΙ *NTR*
ΥΛΙΚΑ

250 γρ. αλεύρι ΖΥΜΩΤΟ - ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (2 κούπες του τσαγιού), 4 γρ. αλάτι (1/2 κουταλάκι του γλυκού), 15 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (1 κουταλιά της σούπας), 10 γρ. μαγιά νωπή, 2 τεμ αυγά, 100 ml νερό (1/2 κούπας του τσαγιού), 80 γρ. βούτυρο (3/4 κούπας του τσαγιού), 250 ml ρούμι (1 + ½ κούπες του τσαγιού), 250 γρ. σαντιγί (2 κούπες του τσαγιού), ηλιέλαιο για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά δημιουργώντας μία πάστα. Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό. Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά, ανακατεύοντας καλά και προσθέτουμε την πάστα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί. Σε αλευρωμένη επιφάνεια πλάθουμε τη ζύμη και με χοντρό πλάστη ανοίγουμε φύλλο πάχους 2 εκ.
Με στρογγυλό κουπ πατ διαμέτρου 6 εκ. κόβουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει.  Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν τα σαβαραίν. Με τρυπητή κουτάλα απλώνουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Μόλις κρυώσουν τα μουσκεύουμε στο ρούμι και τα τοποθετούμε σε γκρίλια να σουρώσουν. Τα κόβουμε στη μέση και γεμίζουμε με σαντιγί.
* Εάν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη σαντιγί με σαντιγί σοκολάτας αναμειγνύοντας λιωμένη κουβερτούρα στη σαντιγί.




ΣΑΜΠΛΕ ΓΕΜΙΣΤΑ *NTR*

ΣΑΜΠΛΕ ΓΕΜΙΣΤΑ
ΥΛΙΚΑ
350 γρ. αλεύρι Νο 1 - ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (2+1/2 κούπες του τσαγιού), 350 γρ. βούτυρο (2+1/2 κούπες του τσαγιού), 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (1/2 κούπας του τσαγιού), 2 τεμ αυγά, 200 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο (1+3/4 κούπες του τσαγιού)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αυγό δημιουργώντας μία ζύμη. Σε αλευρωμένη επιφάνεια πλάθουμε με τα χέρια μας σε κυλινδρικό σχήμα διαμέτρου 4 εκ. τη ζύμη. Κόβουμε με μαχαίρι φέτες 1 εκ. Τοποθετούμε τα σαμπλέ σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ºC για 45’ μέχρι να ροδίσουν. Μόλις κρυώσουν γυρίζουμε τα σαμπλέ ανάποδα και με ένα κουτάλι γεμίζουμε την βάση τους, κλείνοντας τα με τα υπόλοιπα μισά

ΨΩΜΙ ΖΥΜΩΤΟ *NTR*

ΨΩΜΙ ΖΥΜΩΤΟ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι ΖΥΜΩΤΟ - ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (8 κούπες του τσαγιού), 10 γρ. νωπή μαγιά ή 3 γρ. ξηρή, 15 γρ. αλάτι (3 κουταλάκια του γλυκού), 650 γρ. νερό (3+1/4 κούπες του τσαγιού).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλάτι, σε μια λεκάνη και ζυμώνουμε. Μετά από 10’ ζύμωμα προσθέτουμε το αλάτι διαλυμένο σε λίγο νερό και συνεχίζουμε για άλλα 5’ μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί αφού σκεπάσουμε τη λεκάνη με μια πετσέτα για 40’. Κατόπιν, κόβουμε το ζυμάρι σε κομμάτια επιθυμητού βάρους και πλάθουμε ελαφρά σε μορφή φρατζόλας ή καρβελιού. Αφήνουμε τα ζυμάρια να ωριμάσουν σε ζεστό μέρος, σκεπασμένα με πανιά για 90’. Χαράζουμε τα ζυμάρια και τα ψήνουμε στους 200 οC για περίπου 50’. Αφού ψηθούν τα ψωμιά, τα ψεκάζουμε με νερό για να αποκτήσουν ροδοκόκκινο γυαλιστερό χρώμα

ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΙ *NTR*


ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΙ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι Βιολογικής Γεωργίας – ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (8 κούπες του τσαγιού), 20 γρ. νωπή μαγιά (ή 7 γρ. ξηρή), 20 γρ. αλάτι (4 κουταλάκια του γλυκού), 600 γρ. νερό (3 κούπες του τσαγιού).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι και ζυμώνουμε. Μετά από 10 λεπτά ζύμωμα προσθέτουμε το αλάτι διαλυμένο σε λίγο νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική εάν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί αφού σκεπάσουμε την λεκάνη με μια πετσέτα για 40 λεπτά. Κατόπιν κόβουμε το ζυμάρι σε κομμάτια επιθυμητού βάρους και πλάθουμε ελαφρά σε μορφή φρατζόλας ή καρβελιού. Αφήνουμε τα ζυμάρια να ωριμάσουν σε ζεστό μέρος σκεπασμένα με πανιά για 60 λεπτά. Χαράζουμε τα ζυμάρια και ψήνουμε στους 210 ο C για περίπου 50 λεπτά.


ΣΟΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ *** *NTR*

ΣΟΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ
200 ml νερό (1 + ¼ κούπες του τσαγιού), 5 γρ. αλάτι (½ κουταλάκι του γλυκού), 10 γρ. ζάχαρη (1 +1/2 κουταλάκι του γλυκού) , 80 γρ. βούτυρο (3/4 κούπας του τσαγιού), 1 1/4 κούπες του τσαγιού) ή 150 γρ. αλεύρι Νο. 2 - ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ, 4 τεμ αυγά, 1 1/4 κούπες του τσαγιού) ή 150 γρ. κουβερτούρα
Υλικά για την κρέμα
100 γρ. αλεύρι Νο. 2 - ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (3/4 κούπας του τσαγιού), ½ λίτρο γάλα πλήρες (2+3/4 κούπες του τσαγιού), 125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (1 κούπα του τσαγιού), 5 τεμ αυγά, 1 βανίλια , χυμός 1 πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την διατηρούμε ρευστή.
Για την κρέμα:
Σε μία βαθιά κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, την κρέμα φουντουκιού και τη βανίλια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε λίγο ζεστό γάλα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα και μετά όλο το μείγμα στο γάλα. Ανακατεύουμε καλά και κρυώνουμε την κρέμα σε ανοξείδωτο σκεύος.
Για την ζύμη:
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Μόλις λιώσουν χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας γρ.ήγορα με σύρμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα καλά. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ανοξείδωτο σκεύος μέχρι να κρυώσει. Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με τη ζύμη και σε ταψί κόβουμε σου διαμέτρου 4 εκ και ύψους 2 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160ºC μέχρι να φουσκώσουν. Μόλις κρυώσουν γεμίζουμε με την κρέμα και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνειά τους με την ρευστή κουβερτούρα. Μόλις στεγνώσει η κουβερτούρα τοποθετούμε τα σου στη συντήρηση.
* Εάν θέλουμε μπορούμε να ετοιμάσουμε καραμέλα με ψιλοκομμένα αμύγδαλα και να περάσουμε με ένα κουταλάκι την επιφάνειά των σου


ΣΟύΠΑ 4 ΕΠοΧές

[SoupKitchenphoto.jpg]



ΥΛΙΚΑ:

2 καρότα
1 φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς τη φλούδα
1 πράσσο
1 ματσάκι σέλερυ (ξαδελφάκι του σέλινου πιο ελαφρύ ιδανικο για σούπες)
2 κολοκύθια
2 πατάτες
1 φλυτζάνι φασολάκια
1 φλυτζάνι αρακά
1 ξερό κρεμμύδι
1 φλυτζάνι απο πολύχρωμες πιπεριές (πράσινη-κόκκινη-κίτρινη-πορτοκαλί)
50 γρ.βιτάμ και 50 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι- μαύρο πιπέρι
Προαιρετικά 1 φλυτζανάκι του καφέ γεμάτο αστρουλάκι ζυμαρικό ή κούς-κούς ζυμαρικό



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Τοποθετούμε όλα τα υλικά μας σε μια κατσαρόλα με 1-2 λίτρα νερό που βράζει.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα,με μισόκλειστο καπάκι για έλεγχο.
Όταν κοντεύουν να μαγειρευτούν ,προσθέτουμε και το ζυμαρικό μας (και τα 2 είναι νόστιμα),kαι ανακατεύουμε για 15' με 20' ακόμη.
Μόλις γίνει και το ζυμαρικό και τα λαχανικά,η σούπα μας είναι έτοιμη !


ΚΑΛΗ   ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ  ΚΑΙ   ΚΑΛΗ  ΣΑΣ  ΟΡΕΞΗ  !!!


ΠαΡαΔοΣΙΑΚά ΓΕΡΜαΝΙΚά ΜΠΙΣΚόΤΑ ΠΛέΤΣΧΙΕΝ



File:German biscuit.png




ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό αλεύρι (που δεν φουσκώνει)
500 γρ.βούτυρο μαργαρίνη ή φρέσκο τύπου Κερκύρας      
500 γρ.ζάχαρη ή άν θέλετε λιγότερο (300-400)
4 αυγά
4 βανίλιες
λίγο αλάτι στη μύτη του γλυκού του κουταλιού
2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού μπέ'ι'κιν πάουντερ


ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

Λιώνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη καλά και τα χτυπάμε στο μπλέντερ,
ώστε να γίνουν αφρός.Ρίχνουμε τα αυγά και το αλατάκι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στο τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι,τις βανίλιες,και το μπέ'ι'κιν πάουντερ.Μόλις
μπεί το αλεύρι θέλει ζύμωμα με τη ξύλινη κουτάλα ή με το ειδικό μίξερ αν υπάρχει.
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη μας να σταθεί
για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
Έπειτα ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο με τον πλάστη,
ή στο χέρι σε μπαλάκια,τα ισιώνουμε,
και παίρνουμε ένα ποτήρι και κάνουμε σχεδιάκια.
Στο VEFA'S HOUSE,και αλλού,θα βρείτε μεταλλικά σχεδιάκια.
Όταν φτιάξουμε,όλο το ζυμάρι σχεδιάκια,
τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί,
σε απόσταση μερικών χιλιοστών γιατί θα φουσκώσουν
κατά το ψήσιμο και για να μη κολλήσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας και τα ψήνουμε στους 200*C έως ότου ροδίσουν.


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!


[empire-biscuit-thumb.jpg]

ΠΑΙΔΙΚΑ ΚΕΚΑΚΙΑ *** *NTR*

ΠΑΙΔΙΚΑ ΚΕΚΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ
180 γρ. Φαριν απ - ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (1+1/2 κούπες του τσαγιού), 50 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα (1/2 κούπας του τσαγιού), 120 γρ.  βούτυρο (1 κούπα του τσαγιού), 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, 4 αυγά, 1 βανίλια, 50 γρ. πολύχρωμα καραμελάκια (1/2 κούπας του τσαγιού)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μίξερ ενσωματώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και ένα-ένα τα αυγά. Προσθέτουμε το αλεύρι και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Βουτυρώνουμε τις φόρμες των muffins και τις γεμίζουμε κατά τα ¾. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ºC  μέχρι να φουσκώσουν. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο πασπαλίζουμε με τα πολύχρωμα καραμελάκια.
* Εάν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα με κομματάκια φρούτων ή μαρμελάδα.



ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ *NTR*

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
Υλικά:
  • 1 φλυτζάνι μούστος
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη (αν όμως ο μούστος είναι πολύ βρασμένος και γλυκός βάλτε 3/4 φλυτζανιού ζάχαρη)
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο (αν θέλετε μπορείτε να βάλετε καλαμποκέλαιο εγώ γενικά χρησιμοποιώ ελαιόλαδο)
  • 1 γεμάτο κουταλάκι σόδα
  • 1 κουταλάκι γαρίφαλλο τριμμένο
  • 1 κουταλάκι κανέλλα
  • αλεύρι(κατα προτίμηση από μύλο, χωριάτικο)
Εκτέλεση:
  • Λιώνετε τη σόδα και τη ζάχαρη μέσα στο μούστο.
  • Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζετε το μούστο, το ελαιόλαδο, το γαρίφαλλο και την κανέλλα και προσθέτετε αλεύρι λίγο λίγο όσο σηκώσει (ανάλογα με το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσετε) έτσι ώστε να έχετε μια ζύμη μαλακή η οποία να πλάθεται σε κουλουράκια.
Τα ψήνετε στους 200 για περίπου 20 λεπτά.