Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Ο Βάτραχος+Η Πριγκιπέσσα..*NTR*

Μια μέρα λοιπόν κάνοντας την καθημερινή βόλτα της στο  λιβάδι κοντά στο κάστρο της....
κουρασμένη κάθισε στην άκρη μιας λίμνης να ξαποστάσει..
Ξαφνικά όμως... ένας βάτραχος πήδησε στην αγκαλιά της και είπε:
Πριγκιπέσα μου...εγώ ήμουν ένας όμορφος πρίγκιπας μέχρι που μια κακιά μάγισσα μου έκανα ένα ξόρκι....
και με μεταμόρφωσε σε βάτραχο...






Ένα φιλί από σένα όμως φτάνει και θα ξαναγινω ο όμορφος πρίγκιπας που είμαι κανονικά.
Και τότε, γλυκιά μου, μπορούμε να παντρευτούμε και να μείνουμε στο κάστρο σου μαζί με τη μητέρα μου.
Θα μπορείς να μου μαγειρεύεις   να μου πλένεις τα ρούχα , να μεγαλώσεις τα παιδιά μας
και θα  δεις   μου  χρωστας   για πάντα ευγνωμοσύνη γιαυτό σου το φιλί...

Εκείνο το βράδυ, λοιπόν η πριγκίπΕσσα δείπνησε ευτυχώς με σοταρισμένα βατραχοπόδαρα,
με  λευκό κρασί και σάλτσα από κρεμμύδια.
Χαμογέλασε κοιτάζοντας νοσταλγικά το πιάτο της και σκέφτηκε...


Γιατί τα όνειρα σαν θαυματα είναι...

ΚΑΡυΔόΠΙΤα ΚΑΛΑΜάΤΑς

ΥΛΙΚΑ:

1    φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο
2    φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
2    φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι που δεν  φουσκώνει
2    φλυτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
1    ποτήρι γάλα χλιαρό
μισό κουταλακι του γλυκού σόδα μαγειρικής
1     ποτήρι καρύδια κοπανισμένα Ή ΑΛΕΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ
6    αυγά ( χρησιμοποιούμε αρχικά στο μείγμα μόνο τους κρόκους κι
έπειτα στο τέλος ρίχνουμε και τ'ασπράδια χτυπημένα απο πρίν σε μαρέγκα)
4    κουταλάκια του γλυκού μπέ'ι'κιν~πάουντερ
1    κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
1    κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

3   φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
2   φλυτζάνια του τσαγιού νερό
2   λεμονιών το χυμό τους
'Οταν μελώσει το σιρόπι,ρίχνουμε το χυμό λεμονιού
και αφήνουμε ακόμη λίγο να βράσει.
Πρέπει να είναι το γλυκό κρύο και το σιρόπι ζεστό ή
να είναι το γλυκό ζεστό και το σιρόπι κρύο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ.
ΕΠΕΙΤΑ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ.
ΕΠΕΙΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ,
ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΤΩΝ ΑΥΓΩΝ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΣΕ ΜΑΡΕΓΚΑ.
ΨΉΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΣΤΟΥΣ 200*C,ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΨΗΘΕΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ,
ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 45' ΜΕ 50'.ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΒΥΘΙΣΤΕ ΜΕΣΑ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ
ΚΙ ΑΝ ΒΓΕΙ ΣΤΕΓΝΟ,ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΕΧΕΙ ΨΗΘΕΙ.
ΕΠΕΙΤΑ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΖΕΣΤΟ.
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΟ  ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ Η ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΗ.


ΚΑΛΗ  ΣΑΣ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!




Κέικ μήλου με αμύγδαλα*NTR*

Κέικ μήλου με αμύγδαλα


Υλικά

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλάκια κανέλα
  • 2 κουταλάκια βανίλια
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 3 φλιτζάνια κομμένα και ξεφλουδισμένα μήλα
  • 1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
  • 1 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
  • 2 φλυτζάνια μαύρη ζάχαρη

Εκτέλεση

Ζεστάνετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς εκ των προτέρων. Ανακατέψτε κατόπιν το αλεύρι με την κανέλα την σόδα και το αλάτι. Βάλτε το αλεύρι και το βούτυρο στο μίξερ για 10 λεπτά.
Χτυπήστε το λάδι, το βούτυρο, την ζάχαρη, τα αυγά και την βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ. Το μείγμα θα είναι πολύ παχύ. Προσθέστε τα μήλα και τις σταφίδες. Ψήστε για 45 λεπτά περίπου. Αφήστε να κρυώσει πριν σερβίρετε.

ΠΛΑΣΤΟΣ με ΣΠΑΝΑΚΙ *NTR*

ΠΛΑΣΤΟΣ
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τη ζύμη
300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό Νο 3 - ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (2 + 1/2 κούπες του τσαγιού), 120 ml γάλα πλήρες (3/4 κούπας του τσαγιού), 120 ml νερό (3/4 κούπας του τσαγιού), αλάτι, πιπέρι

Υλικά για τη γέμιση
1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο, ½ κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, 1 μάτσο άνιθο ψιλοκομμένο, 200 γρ. φέτα ψιλοκομμένη (1+ 3/4 κούπες του τσαγιού), 50 ml ελαιόλαδο (1/4 κούπας του τσαγιού), αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με ελαιόλαδο το σπανάκι, το κρεμμυδάκι και τον άνιθο. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε. Καρυκεύουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης δημιουργώντας ένα παχύρρευστο χυλό. Σε λαδωμένο στρογγυλό ταψί απλώνουμε τα 2/3 της ζύμης. Στρώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα και ραντίζουμε την υπόλοιπη ζύμη από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ºC για 45’

Χορτοτυρόπιτα *NTR*

Χορτοτυρόπιτα
Για το φύλλο (7-8 φύλλα):
500-550 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1&1/4 κούπας νερό
1 κουτ/κι αλάτι
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλάτι, το λάδι και λίγο-λίγο το νερό ζυμώνοντας μέχρι να αποκτήσουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Για την γέμιση:
1,5 κιλό χόρτα διάφορα (καυκαλήθρες,μυρώνια,σπανάκι κ.α) ζεματισμένα
250 γρ.φέτα
1 ματσάκι άνηθο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
λίγο λάδι
αλάτι-πιπέρι
                  Μέσα σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, προσθέτουμε τα χόρτα κομμένα σε κομμάτια και ανακατεύουμε για λίγο.
Στο τέλος ρίχνουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο, αλατοπιπερώνουμε και βγάζουμε από την φωτιά.
Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 7-8 μπαλάκια και ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλα (για ταψί 36 εκ.), σε αλευρωμένη επιφάνεια. Στρώνουμε στο λαδωμένο ταψί το ένα φύλλο λαδώνουμε, στρώνουμε το δεύτερο και κατά τον ίδιο τρόπο το τρίτο φύλλο. Αδειάζουμε την μισή γέμιση, την απλώνουμε και τρίβουμε από πάνω με το χέρι την μισή φέτα. Στρώνουμε στη συνέχεια άλλα δύο φύλλα λαδώνοντάς τα, απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση και το τυρί και στο τέλος σκεπάζουμε με άλλα δυο τρία φύλλα.
Χαράζουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια αλείφουμε με λάδι και ραντίζουμε με μισό ποτήρι παγωμένο νερό ή μισό ποτήρι σόδα αναψυκτικό.




Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο με πάνω - κάτω αντιστάσεις για περίπου μία ώρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας μας.

ΠΙΡΟΣΚΙ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ *NTR*

ΠΙΡΟΣΚΙ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. αλεύρι SMART MIX - ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (2 κούπες του τσαγιού), 125 ml νερό (3/4 κούπας του τσαγιού), 2 τεμ. πατάτες, αλάτι, πιπέρι, ηλιέλαιο για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλένουμε τις πατάτες, τις βράζουμε και τις καθαρίζουμε. Σε ένα μικρό μπολ τις σπάμε με ένα πιρούνι και τις αλατοπιπερώνουμε. Σε βαθύ μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και το νερό και ανακατεύουμε δημιουργώντας μία παχύρρευστη ζύμη. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 1 ώρα και στη συνέχεια την πλάθουμε ξανά. Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια και τα ανοίγουμε με τις άκρες των δακτύλων μας. Γεμίζουμε τα κομμάτια με πατάτα και κλείνουμε καλά πιέζοντας τις άκρες δίνοντας οβάλ σχήμα. Βάζουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε τα πιροσκί μέχρι να ροδίσουν. Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε από τη θερμοκρασία τα πιροσκί και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Λίγο πριν τα σερβίρουμε, αλατίζουμε.
* Μπορούμε να ετοιμάσουμε τα πιροσκί και να τα διατηρήσουμε μέχρι τρεις μέρες στο ψυγείο


ΤΥΡΟΨΩΜΟ *NTR*

ΤΥΡΟΨΩΜΟ
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο αλεύρι Όλα – ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (8 κούπες του τσαγιού), 10 γρ. αλάτι (2 κουταλάκια του γλυκού), 25 γρ. νωπή μαγιά (9 γρ. ξηρή), 50 γρ. λάδι (5 κουταλιές της σούπας), 550 γρ. νερό (2+3/4 κούπες του τσαγιού), 300γρ. τυρί φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε τα υλικά μαζί εκτός από το τυρί ή τις ελιές μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί σε κομματάκια και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Αφήνουμε η ζύμη σε ζεστό μέρος μέσα σε λαδωμένο ταψί μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 ο C για 40′.


ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ *NTR*

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. Φαριν απ - ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (2 κούπες του τσαγιού), 125 ml νερό (3/4 κούπας του τσαγιού), 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική, 1 πρέζα αλάτι, 50 γρ. πετιμέζι (1/4 κούπας του τσαγιού), ηλιέλαιο για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ενσωματώνουμε τα υλικά δημιουργώντας ένα παχύρρευστο χυλό. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και με ένα κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Μόλις τηγανιστούν, αφαιρούμε τις τηγανίτες με τρυπητή κουτάλα και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με πετιμέζι.
* Εάν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε το πετιμέζι με μέλι και καρύδια.

ΧΑΛΒΑΣ ΕΚΜΕΚ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ *NTR*

ΧΑΛΒΑΣ ΕΚΜΕΚ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για την βάση
200 γρ. σιμιγδάλι χονδρό Νο 4 - ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (2 κούπες του τσαγιού), 100 ml ελαιόλαδο (1 κούπα του τσαγιού), 300 γρ. ζάχαρη (3 κούπες του τσαγιού), 400 ml νερό (4 κούπες του τσαγιού)
Υλικά για την κρέμα
100 γρ. αλεύρι Όλα - ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (3/4 κούπας του τσαγιού), ½ λίτρο γάλα πλήρες (2 + 3/4 κούπες του τσαγιού), 125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (1 κούπα του τσαγιού), 5 τεμ αυγά, 1 βανίλια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία βαθιά κατσαρόλα βράζουμε το γάλα και τη βανίλια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε λίγο ζεστό γάλα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα και μετά όλο το μείγμα στο γάλα. Ανακατεύουμε καλά και κρυώνουμε την κρέμα σε ανοξείδωτο σκεύος.
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σιρόπι. Μόλις ετοιμαστεί αφαιρούμε από τη θερμοκρασία. Σε βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε το ηλιέλαιο με  το σιμιγδάλι. Μόλις ροδίσει προσθέτουμε το σιρόπι ανακατεύοντας γρ.ήγορα. Όταν το μείγμα πήξει γεμίζουμε μία παραλληλόγρ.αμμη φόρμα στρώνοντας ομοιόμορφα με σπάτουλα. Αφήνουμε το χαλβά να κρυώσει και γεμίζουμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής στρώνοντάς την με σπάτουλα. Παγώνουμε στη συντήρηση για 2 ώρες.
*Μπορουμε να γαρνίρουμε με κρέμα σαντιγί και ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή καρύδια.




ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ*NTR*

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι για Τσουρέκι-ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (8 κούπες του τσαγιού), 200 γρ. μαργαρίνη (1 κούπα του τσαγιού), 250 γρ. ζάχαρη (1+¼ κούπες του τσαγιού), 4 αυγά, 200 γρ. γάλα χλιαρό (1 κούπα του τσαγιού), 85 γρ. νωπή μαγιά ή 30 γρ. ξηρή μαγιά, 5γρ. αλάτι (1 κουταλάκι του γλυκού), 10 γρ. μαχλέπι τριμμένο (2 κουταλάκια του γλυκού), 2+1/2 γρ. μαστίχα τριμμένη (½ κουταλάκι του γλυκού), ξύσμα ενός πορτοκαλιού.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και το ανακατεύουμε με το αλάτι, το μαχλέπι, τη μαστίχα και το ξύσμα. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο αλεύρι. Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα. Τα προσθέτουμε όλα στο μείγμα. Ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40′.
Γεμίζουμε τα ταψιά μας με ζύμη μέχρι τη μέση, αφού βάλουμε μέσα στη ζύμη το φλουρί (καλά πλυμένο και τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο). Τα αφήνουμε σκεπασμένα σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για μια ώρα περίπου. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 25′-30′.


ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ***KEIK*** *NTR*

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο Φαριν απ - ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (4 κούπες του τσαγιού), 250 γρ. μαργαρίνη (1+1/4 κούπες του τσαγιού), 250 γρ. γάλα σκέτο ή ανάμικτο με χυμό πορτοκαλιού (1+1/4 κούπες του τσαγιού), βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού, 400 γρ. ζάχαρη (2 κούπες του τσαγιού), 4 αυγά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τη μαργαρίνη 2-3 λεπτά, ρίχνουμε διαδοχικά τη ζάχαρη, ένα-ένα τα αυγά, τη βανίλια ή το ξύσμα, το γάλα και το Φαριν απ. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με Φαριν απ. Τυλίγουμε το φλουρί σε αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε μέσα στο μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο–200οC για 1 ώρα περίπου. Αφήνουμε λίγο τη βασιλόπιτα να κρυώσει, τη βγάζουμε από τη φόρμα και την τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Τέλος, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.