Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Κέικ μήλου με αμύγδαλα*NTR*

Κέικ μήλου με αμύγδαλα


Υλικά

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλάκια κανέλα
  • 2 κουταλάκια βανίλια
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 3 φλιτζάνια κομμένα και ξεφλουδισμένα μήλα
  • 1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
  • 1 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
  • 2 φλυτζάνια μαύρη ζάχαρη

Εκτέλεση

Ζεστάνετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς εκ των προτέρων. Ανακατέψτε κατόπιν το αλεύρι με την κανέλα την σόδα και το αλάτι. Βάλτε το αλεύρι και το βούτυρο στο μίξερ για 10 λεπτά.
Χτυπήστε το λάδι, το βούτυρο, την ζάχαρη, τα αυγά και την βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ. Το μείγμα θα είναι πολύ παχύ. Προσθέστε τα μήλα και τις σταφίδες. Ψήστε για 45 λεπτά περίπου. Αφήστε να κρυώσει πριν σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου