Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΡυΔόΠΙΤα ΚΑΛΑΜάΤΑς

ΥΛΙΚΑ:

1    φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο
2    φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
2    φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι που δεν  φουσκώνει
2    φλυτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
1    ποτήρι γάλα χλιαρό
μισό κουταλακι του γλυκού σόδα μαγειρικής
1     ποτήρι καρύδια κοπανισμένα Ή ΑΛΕΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ
6    αυγά ( χρησιμοποιούμε αρχικά στο μείγμα μόνο τους κρόκους κι
έπειτα στο τέλος ρίχνουμε και τ'ασπράδια χτυπημένα απο πρίν σε μαρέγκα)
4    κουταλάκια του γλυκού μπέ'ι'κιν~πάουντερ
1    κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
1    κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

3   φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
2   φλυτζάνια του τσαγιού νερό
2   λεμονιών το χυμό τους
'Οταν μελώσει το σιρόπι,ρίχνουμε το χυμό λεμονιού
και αφήνουμε ακόμη λίγο να βράσει.
Πρέπει να είναι το γλυκό κρύο και το σιρόπι ζεστό ή
να είναι το γλυκό ζεστό και το σιρόπι κρύο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ.
ΕΠΕΙΤΑ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ.
ΕΠΕΙΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ,
ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΤΩΝ ΑΥΓΩΝ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΣΕ ΜΑΡΕΓΚΑ.
ΨΉΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΣΤΟΥΣ 200*C,ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΨΗΘΕΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ,
ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 45' ΜΕ 50'.ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΒΥΘΙΣΤΕ ΜΕΣΑ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ
ΚΙ ΑΝ ΒΓΕΙ ΣΤΕΓΝΟ,ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΕΧΕΙ ΨΗΘΕΙ.
ΕΠΕΙΤΑ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΖΕΣΤΟ.
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΟ  ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ Η ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΗ.


ΚΑΛΗ  ΣΑΣ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου