Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ*NTR*

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι για Τσουρέκι-ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (8 κούπες του τσαγιού), 200 γρ. μαργαρίνη (1 κούπα του τσαγιού), 250 γρ. ζάχαρη (1+¼ κούπες του τσαγιού), 4 αυγά, 200 γρ. γάλα χλιαρό (1 κούπα του τσαγιού), 85 γρ. νωπή μαγιά ή 30 γρ. ξηρή μαγιά, 5γρ. αλάτι (1 κουταλάκι του γλυκού), 10 γρ. μαχλέπι τριμμένο (2 κουταλάκια του γλυκού), 2+1/2 γρ. μαστίχα τριμμένη (½ κουταλάκι του γλυκού), ξύσμα ενός πορτοκαλιού.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και το ανακατεύουμε με το αλάτι, το μαχλέπι, τη μαστίχα και το ξύσμα. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο αλεύρι. Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα. Τα προσθέτουμε όλα στο μείγμα. Ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40′.
Γεμίζουμε τα ταψιά μας με ζύμη μέχρι τη μέση, αφού βάλουμε μέσα στη ζύμη το φλουρί (καλά πλυμένο και τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο). Τα αφήνουμε σκεπασμένα σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για μια ώρα περίπου. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 25′-30′.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου