Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ***KEIK*** *NTR*

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο Φαριν απ - ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (4 κούπες του τσαγιού), 250 γρ. μαργαρίνη (1+1/4 κούπες του τσαγιού), 250 γρ. γάλα σκέτο ή ανάμικτο με χυμό πορτοκαλιού (1+1/4 κούπες του τσαγιού), βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού, 400 γρ. ζάχαρη (2 κούπες του τσαγιού), 4 αυγά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τη μαργαρίνη 2-3 λεπτά, ρίχνουμε διαδοχικά τη ζάχαρη, ένα-ένα τα αυγά, τη βανίλια ή το ξύσμα, το γάλα και το Φαριν απ. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με Φαριν απ. Τυλίγουμε το φλουρί σε αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε μέσα στο μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο–200οC για 1 ώρα περίπου. Αφήνουμε λίγο τη βασιλόπιτα να κρυώσει, τη βγάζουμε από τη φόρμα και την τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Τέλος, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου