Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010

Αμυγδαλωτά, ψητά και άψητα*NTR*

Αμυγδαλωτά, ψητά και άψητα

αστεράκια, ανθρωπάκια και άλλα σχέδια!


Υλικά

·              2 κιλά αμύγδαλα
·              1 κιλό ζάχαρη
·              ξύσμα ενός λεμονιού
·              500-700 γραμ. ανθόνερο
·              1 κουτ. γλυκού βανίλια

Εκτελεση

για τη ζύμη:
Τρίβουμε το αμύγδαλό στη μηχανή(μπλενερ) για να γίνει αφράτο και ξύνουμε στον τρίφτη το λεμόνι. Σε μια λεκάνη, ανακατεύουμε το αμύγδαλο, με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα του λεμονιού. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ανθόνερο, ανακατεύουμε σιγά-σιγά και ζυμώνουμε το μίγμα.
Έπειτα, για τα άψητα:
Φτιάχνουμε μπαλάκια από τη ζύμη και με το χέρι μας, τους δίνουμε σχήμα αστεριού. Τα αφήνουμε για δύο μέρες, να ξεραθούν και μετά τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, φτιάχνουμε και άλλα σχέδια, όπως ανθρωπάκια και λουλούδια.
Για τα ψητά:
Με την βοήθεια μιας φόρμας, φτιάχνουμε και απλώνουμε τα αμυγδαλωτά σε ένα ταψάκι. Στο ταψί αυτό, έχουμε στρώσει ένα κομμάτι λαδόκολλας, για να μην κολλήσουν. Τα ψήνουμε για ένα τέταρτο της ώρας, στους 100 με 150 βαθμούς Κελσίου.



Κεφτέδες με Κρεμμύδια*** *NTR*

ΥΛΙΚΑ

1 ½ kg Κιμά Μοσχαρίσιο
1/2 kg Μπαγιατικό Ψωμί
1kg Πατάτες
7 μεγάλα Νεροκρέμμυδα
1 φλυτζ. Ντοματοπελτέ
3 Αυγά
½ ματσάκι Μαϊντανό, ½ ματσάκι Δυόσμο
2 σκελίδες Σκόρδο
Αλάτι, Πιπέρι Κόκκινο & Μαύρο, Μπούκοβο
Ελαιόλαδο
1 κουταλάκι Ξύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μεσαίου μεγέθους ροδέλες και τα βάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα με μισό ποτήρι νερό σε σιγανή φωτιά ώστε να αχνιστούν, αλλά να μην καούν.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τον κιμά ως εξής: Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο, τρία ολόκληρα αυγά, 1 κουταλιά γλυκού αλάτι, μισό κουταλάκι κόκκινο πιπέρι και μισό κουταλάκι μαύρο, μια πρέζα μπούκοβο, ψιλοκομμένο τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Χτυπάμε ένα μεγάλο κρεμμύδι και δυο σκελίδες σκόρδο στο μπλέντερ και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μίγμα. Στο τέλος προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι για να είναι ο κιμάς πιο εύπλαστος. Τον ζυμώνουμε, ώστε να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά.

Όταν τα κρεμμύδια αχνιστούν ρίχνουμε στην κατσαρόλα λάδι και τα τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ αραιωμένο με λίγο νερό, μία κουταλιά του γλυκού αλάτι μία πρέζα μαύρο πιπέρι και τρεις πρέζες χορταστικές από το κόκκινο πιπέρι. Τα σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλες ροδέλες και χοντρές. Πλάθουμε τους κεφτέδες σχετικά μεγάλους και ετοιμάζουμε ένα πιάτο με αλεύρι. Αφού τα κρεμμύδια μαλακώσουν παίρνουμε ένα μεγάλο και βαθύ ταψί και ρίχνουμε τα υλικά με την παρακάτω σειρά: Αλείφουμε με λάδι τον πάτο του ταψιού και στρώνουμε τις πατάτες. αλείφουμε και τις πατάτες με λάδι. Πάνω από τις πατάτες ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Αλευρώνουμε έναν έναν τους κεφτέδες και τους τοποθετούμε πάνω από τα κρεμμύδια.

Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 220 βαθμούς κελσίου. Ψήνουμε το φαγητό για μισή ώρα.

Αν θέλετε οι φίλοι σας να σας θυμούνται για έναν ακόμα λόγο, καλέστε τους να δοκιμάσουν αυτό το φαγητό!




Κεφτέδες με αυγολέμονο*** *NTR*

Κεφτέδες με αυγολέμονο
ΥΛΙΚΑ

½ kg κιμά μοσχαρίσιο
1/2  φρατζόλα ψωμί
2 ξερά κρεμμύδια
½ ματσάκι μαϊντανό
λάδι
αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
αλεύρι
3 αυγά
χυμός ενός λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουσκεύουμε το ψωμί και κρατάμε μόνο την ψίχα. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα τρίβουμε στο ρεντέ ή στο multi. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, τα τριμμένα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, το λάδι και 1 αυγό. Ανακατεύουμε τα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε τους κεφτέδες σε ό,τι μέγεθος θέλουμε.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε καλά ελαιόλαδο. Σε ένα μπολ βάζουμε αλεύρι. Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να καούν. Μόλις πάρουν χρώμα, τους γυρίζουμε. Τους βγάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι τους.

Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε ½ ποτήρι λάδι και 3 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι. Προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό και ανακατεύουμε συνεχώς. Ρίχνουμε 1 κουταλάκι αλάτι και το αφήνουμε να βράσει.

Μόλις βράσει, ρίχνουμε τους κεφτέδες και τους αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα - πρέπει να είναι πηχτή κι όχι σαν σούπα. Ανά διαστήματα ανακινούμε την κατσαρόλα.

Όταν οι κεφτέδες είναι σχεδόν έτοιμοι, σε ένα μπολ χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια των δυο αυγών μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν και ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Σιγά σιγά ρίχνουμε στα αυγά και το χυμό λεμονιού ανακατεύοντας παράλληλα. Με μια κουτάλα αφαιρούμε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και το προσθέτουμε με τον ίδιο τρόπο στο αυγολέμονο. Περιχύνουμε τους κεφτέδες με το αυγολέμονο και ανακινούμε καλά την κατσαρόλα. Καλή μας όρεξη!



ΕΞΟΧΙΚΟ*** *NTR*

ΥΛΙΚΑ

1kg
Χοιρινό σπάλα

½ kg
Φύλλο Κρούστας

6
φρέσκα Κρεμμυδάκια

½ kg
κατεψυγμένα Λαχανικά

250gr
Ανθότυρο, 250gr Κεφαλοτύρι

250 gr
Ρεγκάτο, 500 gr Γκούντα

1
Αυγό

1
ποτ
.
Λευκό Κρασί
2 κουτ. γλυκού καβουρντισμένο Σουσάμι
½ ματσάκι Άνηθο
Άνιθο, Ελαιόλαδο, Αλάτι, Πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αυτή η εκδοχή του εξοχικού είναι χοιρινό με λαχανικά και τυριά τυλιγμένο σε φύλλο κρούστας.

Ξεκινάμε με τη γέμιση.
Σε μια κατσαρόλα που ζεσταίνουμε στο μάτι τρίβουμε φρέσκο πιπέρι στον πάτο και το αφήνουμε για ένα λεπτό να βγάλει το άρωμά του. Προσθέτουμε λίγο λάδι στον πάτο [όχι πολύ, γιατί το χοιρινό έχει το λίπος του] και ρίχνουμε μέσα το κρέας τεμαχισμένο σε μέγεθος μικρού καρυδιού. Δεν το τσιγαρίζουμε άλλα το γυρνάμε για πέντε λεπτά μέχρι να ‘θωρακιστεί’, να ασπρίσει δηλαδή απότομα απ’ έξω, ώστε να κρατήσει στο εσωτερικό τα ζουμιά του όσο θα μαγειρεύεται.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, που έχουμε ψιλοκόψει σε μέγεθος μισού εκατοστού. Σωτάρουμε για πέντε λεπτά και σβήνουμε το φαγητό με ένα ποτήρι λευκό κρασί. Ρίχνουμε ένα κουταλάκι αλάτι, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι μαύρο και πολύχρωμο, μισό ποτήρι χλιαρό νερό και το αφήνουμε να βράσει για 20-30 λεπτά. Η σπάλα είναι μαλακό κρέας και δεν χρειάζεται πολύ ώρα βράσιμο.
Όταν το κρέας μαλακώσει προσθέτουμε τα κατεψυγμένα λαχανικά και τον άνηθο ψιλοκομμένο και το αφήνουμε να βράσει για άλλα 15 λεπτά.
Το ανακατεύουμε ελαφρώς κατά διαστήματα.

Το φαγητό είναι έτοιμο και θα αποτελέσει την γέμιση στις ατομικές μας φωλίτσες.
Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας και στο πάνω μέρος του, εκεί οπου θα τοποθετήσουμε την γέμιση βάζουμε άλλη μια λωρίδα φύλλου για ενίσχυση, ώστε να μην σπάει από το βάρος [ή να μην κοπεί από την υγρασία]. Στο πάνω μέρος βάζουμε μια κουταλιά από το κρέας με τα λαχανικά και προσθέτουμε λεπτές μακριές φέτες, μία από κάθε τυρί [ανθότυρο, κεφαλοτύρι, ρεγκάτο, γκούντα]. Πριν το τυλίξουμε ραντίζουμε το φύλλο με λίγο λάδι. Το τυλίγουμε σαν φάκελο. Το κάνουμε μια τούμπα, διπλώνουμε το φύλλο που περισσεύει από αριστερά και δεξιά και συνεχίζουμε να τυλίγουμε μέχρι το τέλος του φύλλου.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος λαδώνουμε τον πάτο και τοποθετούμε κάθε μερίδα σε απόσταση μισού εκατοστού, ώστε να μην ακουμπάνε μεταξύ τους και να ψηθεί καλά το φύλλο και στο πλάι του.
Σπάμε ένα αυγό σε ένα μπολάκι και με ένα πινέλο αλείφουμε από πάνω τα τυλιχτά φύλλα για να κολλήσει το σουσάμι και να γίνει το φύλλο μαλακό. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και λίγο τριμμένο γκούντα.

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Πρέπει να ξέρετε:
Τις
μερίδες του εξοχικού μπορείτε να τις φτιάξετε όσο μικρές ή μεγάλές θέλετε κόβοντας ανάλογα τα φύλλα κρούστας. το  μέγεθος του τυλιχτού Ειναι όσο μια παλάμη

Γίγαντες στο φούρνο με μέλι και άνηθο *NTR*

ΥΛΙΚΑ

250γρ γίγαντες μουλιασμένοι αποβραδίς
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια
3 ντομάτες
2 φλιτζάνια νερό
3 κουταλιές μέλι
1 φλιτζάνι φρέσκο άνηθο
1/3 φλιτζανιού ξίδ από κόκκινο κρασί
2 κουταλιές πελτέ
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τους γίγαντες σε ένα μπολ με νερό.

Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε τα φασόλια. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε. Πλένουμε τις ντομάτες και τον άνηθο και τα ψιλοκόβουμε.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα φασόλια με μπόλικο νερό και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Κατόπιν χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για 1 ώρα. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα σουρώνουμε, κρατώντας το ζουμί τους.

Βάζουμε τα φασόλια σε ένα μεγάλο ταψί με 3 κουταλιές λάδι, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, αρκετό από το ζουμί τους, ώστε να τα σκεπάσει, και το μέλι. Τα ανακατεύουμε προσεκτικά, καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1½ - 2 ώρες, μέχρι τα φασόλια να μαλακώσουν και η σάλτσα να πήξει. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε κι άλλο νερό, αν χρειάζεται.

Ένα τέταρτο προτού τα βγάλουμε από τον φούρνο, προσθέτουμε τον άνηθο, το ξίδ, τον πελτέ και το αλατοπίπερο.



ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ*** *NTR*

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ 100% ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΥΛΙΚΑ :

1 κιλό κιμά
100γρμ. ψωμί
100γρμ. κεφαλοτύρι
2 κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους
2 αυγά
1 κ.γ.πιπέρι
1κ.γ.κόκκινο γλυκό πιπέρι
1κ.γ.σόδα
1κ.γ.μπαίηκιν παουντερ
1κ.γ.ρίγανη
1 μικρό εβαπορέ γάλα
Λίγο λάδι-λίγο ξύδι


ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ...
ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ!!!






Αρνάκι φρικασέ*** *NTR*

Αρνάκι φρικασέ


1½ κιλό αρνάκι κομμένο σε μερίδες
4 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα (300 γραμ περίπου το ένα)
2 ματσάκια άνηθο και 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένα
Μισή κούπα λάδι
½ λίτρο ζεστό νερό
Λίγο αλεύρι
Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το αβγολέμονο:
3 αυγά (δύο ολόκληρα και ένα μόνο τον κρόκο, που τα έχουμε βγάλει 2 ώρες πριν από το ψυγείο)
5 κουταλιές λεμόνι (ένα ζουμερό λεμόνι)
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Λίγο αλάτι αν χρειάζεται
1. Πλένουμε το κρέας, στραγγίζουμε καλά τα κομμάτια, τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τα στεγνώνουμε καλά
2. Αλευρώνουμε τα κομμάτια τα τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο
3. Βάζουμε το λάδι στη κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε τα κομμάτια, γυρίζοντάς τα, ώστε να τσιγαριστούν από όλες τις πλευρές με προσοχή χωρίς να τα τρυπήσουμε.
4. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο.
5. Όταν τελειώσουν τα βάζουμε όλα στη κατσαρόλα ρίχνουμε το ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει το κρέας σε χαμηλή φωτιά περίπου 45 λεπτά.
6. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμυδάκια τον άνηθο και το μαϊντανό.
7. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε κομμάτια 10 εκατοστά. περίπου
8. Τα ρίχνουμε σε άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και τα ζεματάμε για τρία τέσσερα λεπτά.
9. Παρακολουθούμε συγχρόνως το κρέας και αν χρειασθεί προσθέτουμε ακόμα λίγο ζεστό νερό.
10. Βγάζουμε τα κρεμμυδάκια σε τρυπητό  και στη συνέχεια τα βάζουμε στη κατσαρόλα πάνω από το κρέας μαζί με τον άνηθο και το μαϊντανό και αφήνουμε να βράσουν ακόμη 45 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
11. Ανάλογα με την κατσαρόλα που χρησιμοποιούμε και το πόσο τρυφερό και σιτεμένο είναι το κρέας εξαρτάται και ο χρόνος που απαιτείται να ψηθεί.
12. Παρακολουθούμε και ανακατεύουμε το φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα κυκλικά μέχρι να δέσει η σάλτσα του και φύγουν τα πολλά υγρά του
13. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε με ανοικτό καπάκι να κρυώσει  λίγο
14. Χτυπάμε τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ, που χωράει τουλάχιστον το μισό ζωμό, με ένα πιρούνι, προσθέτοντας σιγά-σιγά το λεμόνι και ανακατεύοντας το μείγμα.
15. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το ζωμό στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας το διαρκώς
16. Αφού ρίξουμε τη μισή ποσότητα του ζωμού στο μπολ, ξαναρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, κουνώντας κυκλικά την κατσαρόλα με γρήγορες κινήσεις και με την ίδια φορά
17. Σερβίρουμε το φαγητό σε ζεστά πιάτα, πασπαλίζοντας με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι



ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΑΓΟΥ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ*** *NTR*

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΑΓΟΥ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ

  • 1 1/2 κιλό ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
  • 40 ml ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ
  • ΜΑΪΝΤΑΝΟ
  • 400 γρ. ΜΠΑΜΙΕΣ
  • 200 γρ. ώριμες ΤΟΜΑΤΕΣ
  • ΑΛΑΤΙ & ΠΙΠΕΡΙ
  • 2 σκελίδες ΣΚΟΡΔΟ
  • 80 γρ. ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
  • ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΛΤΙΣ ΚΛΑΣΙΚΟ
  • 2 ΓΑΡΥΦΑΛΑ
  • 3-4 κόκκοι ΜΠΑΧΑΡΙ
  • 10 γρ. PUMMARO
  • 1 μπουκέ γκαρνί από ΘΥΜΑΡΙ, ΔΑΦΝΗ, ΜΑΪΝΤΑΝΟ & ΠΡΑΣΟ
Εκτέλεση:
Καψαλίζουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε 4 ή 8 κομμάτια. Το πλένουμε και το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το μισό κρεμμύδι και το σκόρδο. Ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε και ψιλοκόβουμε τις τομάτες. Καρφώνουμε στο μισό κρεμμύδι τα γαρύφαλλα και κάνουμε ένα μπουκέ γκαρνί.
Τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο το κοτόπουλο, το αλατοπιπερώνουμε και το γυρνάμε από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για να τσιγαριστούν και σβήνουμε με λευκό κρασί που αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τις τομάτες, την πάστα τομάτας αραιωμένη με λίγο νερό, το μπουκέ γκαρνί, τους κόκκους μπαχαριού και το κρεμμύδι καρφωμένο με τα γαρύφαλλα. Συμπληρώνουμε με νερό και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά ή στον φούρνο με καπάκι για περίπου 1 ώρα, ελέγχοντας τα καρυκεύματα.
Καθαρίζουμε τις μπάμιες και τις βάζουμε σε ξίδι να μουλιάσουν. Τις




τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο με προσοχή να μην σπάσουν. Τις βγάζουμε με μια τρυπητή σπάτουλα και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Περίπου 10 λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος βάζουμε τις μπάμιες στη σάλτσα. Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και προσθέτουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο.




ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΡΑΣΑΤΟ*** *NTR*

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΡΑΣΑΤΟ

  • ½ φλιτζάνι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ
  • κομμένο σε μερίδες 1 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
  • ½ ποτήρι ΚΡΑΣΙ ΚΟΚΚΙΝΟ
  • ½ ποτήρι ΜΠΡΑΝΤΥ
  • ΑΛΑΤΙ και ΠΙΠΕΡΙ
  • 1 σκελίδα λιωμένη ΣΚΟΡΔΟ
  • 400γρ. γλυκόξινα σε βάζο (ή κρεμ/κια στιφάδου) ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
  • 2 ΚΥΒΟΙ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ KNORR "ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ & ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ"
  • 1 φλιτζάνι ΚΛΑΣΙΚΟ PUMMARO ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ



Εκτέλεση:
1.Σοτάρετε το κοτόπουλο με το και προσθέτετε το σκόρδο. Περιχύνετε με το μπράντυ και ανάβετε φωτιά .Μόλις σβήσει η φωτιά το περιχύνετε με το κρασί.
2.Προσθέτετε το PUMMARO, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 30 λεπτά. Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια (στην περίπτωση που θα χρησιμοποιήσετε κρεμμυδάκια σε γυάλινο βάζο και όχι φρέσκα, τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε καλά) και προσθέτετε τους Κύβους Μυρωδικών KNORR.
3. Σιγοβράζετε 30 λεπτά ακόμη μέχρι να πήξει η σάλτσα και να μαλακώσει το
κοτόπουλο.



ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΙΦΑΔΟ*** *NTR*

ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΙΦΑΔΟ

  • ΑΛΑΤΙ
  • ΑΛΕΥΡΙ
  • 2 φύλλα ΔΑΦΝΗ
  • 3 κλαράκια ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
  • 1 με 2 ΚΑΡΟΤΑ
  • 1 ποτηράκι κόκκινο ΚΡΑΣΙ
  • 1 κιλό από το κιλότο, κομμένο σε μερίδες κρέας ΜΟΣΧΑΡΙ
  • 250γρ. ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ
  • 4-5 ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ΤΟΜΑΤΕΣ
  • 1 ποτηράκι δυνατό ΞΥΔΙ
  • χονδρό ΠΙΠΕΡΙ
  • λίγο ΣΕΛΙΝΟ
  • 2 σκελίδες ΣΚΟΡΔΟ
  • 1 κιλό μικρά (κοκκάρι) ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
  • κομμένο σε χονδρές φέτες 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
  • 1 ΚΥΒΟ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ KNORR "ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ & ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ"



Εκτέλεση:
Για τη Μαρινάδα
1 ποτήρι (κρασιού) κρασί κόκκινο, καρότο, σέλινο, κρεμμύδι, δενδρολίβανο


1. Από το προηγούμενο βράδυ κόβετε το μοσχάρι σε μερίδες και το βάζετε σ’ ένα σκεπαστό πήλινο σκεύος ή πυρέξ να μαριναριστεί με κρασί, καρότο, σέλινο, κρεμμύδι, δενδρολίβανο.
Την επόμενη ημέρα:
2. Αλευρώνετε τα κομμάτια του κρέατος, τα ροδίζετε στο τηγάνι με τη μισή ποσότητα της ΝΕΑΣ ΦΥΤΙΝΗΣ, τα σβήνετε με το ζουμί της





μαρινάδας τους και τα βάζετε μαζί μετά υλικά τους σε μία κατσαρόλα.
3. Περνάτε από το τηγάνι τα κρεμμυδάκια (κοκκάρι) με την υπόλοιπη ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ, τόσο όσο να ροδίσουν και τα αδειάζετε όλα μαζί στη κατσαρόλα.
4. Στην ίδια κατσαρόλα που έχετε το κρέας και τα κρεμμυδάκια βάζετε και τα υπόλοιπα υλικά, ντομάτες, ξύδι, δενδρολίβανο, αλάτι, πιπέρι, δάφνη, σκόρδο και το ανάλογο ζεστό νερό.
5. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα καλά και την αφήνετε να σιγοβράσει 1 ½ ώρα περίπου, ώστε να μαλακώσει με λίγη σάλτσα.








ΣΗΜ.: Το Μοσχάρι μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κουνέλι