Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010

Αμυγδαλωτά, ψητά και άψητα*NTR*

Αμυγδαλωτά, ψητά και άψητα

αστεράκια, ανθρωπάκια και άλλα σχέδια!


Υλικά

·              2 κιλά αμύγδαλα
·              1 κιλό ζάχαρη
·              ξύσμα ενός λεμονιού
·              500-700 γραμ. ανθόνερο
·              1 κουτ. γλυκού βανίλια

Εκτελεση

για τη ζύμη:
Τρίβουμε το αμύγδαλό στη μηχανή(μπλενερ) για να γίνει αφράτο και ξύνουμε στον τρίφτη το λεμόνι. Σε μια λεκάνη, ανακατεύουμε το αμύγδαλο, με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα του λεμονιού. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ανθόνερο, ανακατεύουμε σιγά-σιγά και ζυμώνουμε το μίγμα.
Έπειτα, για τα άψητα:
Φτιάχνουμε μπαλάκια από τη ζύμη και με το χέρι μας, τους δίνουμε σχήμα αστεριού. Τα αφήνουμε για δύο μέρες, να ξεραθούν και μετά τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, φτιάχνουμε και άλλα σχέδια, όπως ανθρωπάκια και λουλούδια.
Για τα ψητά:
Με την βοήθεια μιας φόρμας, φτιάχνουμε και απλώνουμε τα αμυγδαλωτά σε ένα ταψάκι. Στο ταψί αυτό, έχουμε στρώσει ένα κομμάτι λαδόκολλας, για να μην κολλήσουν. Τα ψήνουμε για ένα τέταρτο της ώρας, στους 100 με 150 βαθμούς Κελσίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου