Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΜΗΛΟΠΙΤΑ *NTR*

ΜΗΛΟΠΙΤΑ  

Υλικά ζύμης
¾ πακέτου βούτυρο ή μαργαρίνη
6 κουταλιές νερό
1 αυγό
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (περίπου 2-3 φλυτζάνια)
Υλικά γέμισης
Λίγο βούτυρο
8-10 μήλα
½ κουταλιά γλυκού κανέλα
3 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
Εκτέλεση

Δουλεύουμε σε μεγάλο μπωλ το αλεύρι με το βούτυρο και τη ζάχαρη με πηρούνι (όχι με τα χέρια). Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και εξακολουθούμε το ζύμωμα μέχρι να ξεκολάει το μείγμα από τα τοιχώματα. Ανοίγουμε κατόπιν πάνω σε λαδόχαρτο ένα χοντρό φύλλο πάχους περίπου 1 εκατοστό και το στρώνουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι.

Στο μεταξύ καθαρίζουμε τα μήλα τα κόβουμε σε οκτώ φέτες το καθένα και τα καβουρδίζουμε σε ρηχή κατσαρόλα, με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Μόλις πάρουν μια δυνατή βράση, σβύνουμε τη φωτιά, τα πασπαλίζουμε με την κανέλα και τα αφήνουμε σκεπασμένα στην κατσαρόλα (δεν πρέπει να μαλακώσουν πολύ).

Στρώνουμε τα μήλα στο ταψί με τη ζύμη και γυρίζουμε ελαφρά προς τα πάνω τις άκρες της ζύμης. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για ¾ της ώρας. Στο τέλος του ψησίματος, πασπαλίζουμε τα μήλα με λίγο ζάχαρη ακόμη και βάζουμε το ταψί 1-2 λεπτα στο γκριλ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου