Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟ - ΚΑΤΣΙΚάΚΙ ΜΕ ΡΕΒύΘΙΑ

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό κατσικάκι με το κόκκαλο
100 ml ελαιόλαδο
2 ψιλοκομμένα ξερά κρεμύδια
250 ml κόκκινο κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
10 ml ξύδι
200 γρ.ντομάτα φρέσκια
400 γρ.ρεβύθια (μουσκεμένα σε νερό μόνο με αλάτι όχι με σόδα,
από το προηγούμενο βράδυ για να  φουσκώσουν)
Δενδρολίβανο-κύμινο-αλάτι-μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αλατοπιπερώνουμε  πολύ καλά το πλυμένο κρέας.
Σε μιά κατσαρόλα,βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τηγανίζουμε
για 3-4' να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το κρέας και το γυρίζουμε απ'όλες τις πλευρές
να ροδίσει καλά.
Προσθέτουμε το ξύδι,το κόκκινο κρασί,το δενδρολίβανο
και μετά την ντομάτα.
Μόλις βράσει,προσθέτουμε τα ρεβύθια και συμπληρώνουμε
με νερό.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για   1   ώρα μέχρι
να  μαλακώσει το κρέας.
Δοκιμάζουμε το κρέας και τα ρεβύθια και άν χρειαστεί
προσθέτουμε ξανά αλάτι και πιπέρι.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου