Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΙ ΜΕΖΕΔΕΣ ΓΙΑ ΚΡΑΣΙ Ή ΜΠΥΡΑ


YΛΙΚΑ:


 Θα χρειαστούμε 4 με 5 μελιτζάνες φλάσκες.
Κίτρινο τυρί κομμένο σε φέτες του τόστ(θέλουμε να λιώσει),ταιριάζει και το δικό μας  τυρί, η ελληνική μας φέτα .
Μικρά λουκανικάκια εξοχής(τα πικάντικα).
Φρέσκιες ντομάτες περίπου 2 μέτριες.Λάδι για τηγάνισμα.



                                                                                  ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Τηγανίζουμε τα λουκανικάκια ελαφρώς , εώς ότου ροδίσουν καί ολόκληρα.
Αυτά άν θέλουμε μπορούμε να τα στραγγίσουμε απo το λάδι τους.
Κόβουμε στη μέση τις πλυμένες και σκουπισμένες μελιτζάνες και αδειάζουμε (όχι εντελώς)τη σάρκα τους,ώστε να γίνουν σαν "βαρκούλες". 
Τις τηγανίζουμε για περίπου 10 λεπτά και από τις δύο πλευρές για να μαλακώσουν.Τις τοποθετούμε σε ένα γυάλινο πυρέξ ή ταψί στο οποίο μέσα εκεί θα ψηθούν.
Δεν λαδώνουμε το ταψί μας , ούτε στραγγίζουμε τις μελιτζάνες από το λάδι τους μέσα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Απλά τις στραγγίζουμε πολύ καλά όταν τις αποσύρουμε απο το καυτό λάδι με τη τρύπια μεταλλική κουτάλα ή από το  μεταλλικό πλέγμα σταγγίσματος λαδιού άν χρησιμοποιήσουμε φριτέζα. 


Έχουμε φροντίσει να κόψουμε τίς ντομάτες σε λεπτές ροδέλες καί να έχουμε σε μία άκρη έτοιμο και το κίτρινο τυρί για την επίστρωση.Μόλις τελειώσουμε με το τηγάνισμα, τοποθετούμε τις μελιτζάνες στο ταψί μας ,και τοποθετούμε μια φέτα τυρί μέσα σε μία μελιτζάνα,έπειτα τοποθετούμε ένα λουκανικάκι,έπειτα άλλη μία φέτα τυρί καί τέλος τοποθετούμε μία ροδέλα φρέσκιας ντομάτας.


Κάτ'αυτόν τον τρόπο γεμίζουμε όλες τις μελιτζάνες μας με τα υλικά μας.΄Αν σας φαίνεται υπερβολική η αρχική στρώση τυριού,καταργήστε την.Μόλις τελειώσετε όλη τη διαδικασία,τις ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο γύρω στους 180c , καί μόνο στον αέρα,για να λιώσει το τυρί και να ψηθεί λίγο η ντομάτα.Άν δε έχετε φούρνο με αέρα,σιγοψήστε πάνω - κάτω στην ίδια θερμοκρασία και προσοχή να μην σας καεί ή κολλήσει.


Συνοδέψτε με φρέσκες τηγανητές πατάτες ,ακόμη και με πουρέ στιγμής ταιριάζει(προτιμήστε τον ΓΙΩΤΗΣ),κρύα χωριάτικη σαλάτα ή οποιαδήποτε σαλάτα της αρεσκείας σας αλλά να είναι κρύα,και φυσικά παγωμένη μπύρα ή δροσερό κρασί.



ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου