Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

ΛΕΥΚή ΣάΛΤΣΑ ΚαΡΜΠοΝάΡα

 

ΥΛΙΚΑ καί  ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Θα χρειαστούμε μπέ'ι'κον  και ζαμπόν(όση ποσότητα θέλετε),σε κομματάκια σε ποσότητα της αρεσκείας σας.Μανιτάρια της αρεσκείας σας 500-600γρ(μπορείτε να κανονίσετε εσείς την ποσότητα που θέλετε),3 χάρτινες συσκευασίες των 200ml ή μια μεγάλη συσκευασία των 500ml κρέμα γάλακτος της αρεσκείας σας(εγώ χρησιμοποιώ την Αdoro για ζυμαρικά).Παρμεζάνα reggianno ιταλική(θα την βρείτε άνετα στα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος με την ένδειξη parmiggianno reggianno italy,σε κόκκινο και σε ασημί σακουλάκι).

ΣΗΜΕΙΩΝΩ: ό,τι αυτές οι παρμεζάνες που προτείνω δεν είναι αλμυρές και είναι και γλυκιές σε γεύση.Στη συνταγή αυτή καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε αυτές,γιατί οποιαδήποτε αλλη μάρκα,ενδέχεται να σας χαλάσει τη γεύση της σάλτσας.Λίγο τριμμένο τυρί γκούντα ή ρεγκάτο,1-2 χουφτίτσες του χεριού σας,για να λιώσει κατά το ανακάτεμα στη κατσαρόλα σας. 

Κρεμμυδάκι 1 μικρό ξερό.Αυγουλάκια 1 ή 2.Λίγο τριμμένο μαύρο και κόκκινο γλυκό πιπέρι αλεσμένα σε μύλο(άν δεν έχετε μύλο χρησιμοποιείτε τα απλά μπουκαλάκια μπαχαρικών).Προσοχή!Αυτή η συνταγή έχει "απαγορευτικό" στο αλάτι ! Τα ζαμπονοειδή αρκούν ώς πρός την απαιτούμενη ποσότητα αλατιού και περισσεύουν...!
Κρασί 1 ποτηράκι του κρασιού σε όποιο χρώμα καί γεύση της αρεσκείας σας.
Λίγο βούτυρο (προτιμήστε αγελάδος -τύπου κερκύρας-ή βιτάμ κουλινέζ σε υγρή μορφή πρός ευκολία σας) για το τσιγάρισμα,περίπου 2 κουταλιές της σούπας ή καί περισσότερο(κανονίστε εσείς την ποσότητα που θέλετε).

Από ζυμαρικά χρησιμοποιώ τα τορτελίνι με γέμιση τυριών ή τα πολύ μακρυά long spaggetti  από την BARILLA την Ιταλική.Μπορείτε επίσης όσοι θέλετε , να χρησιμοποιήσετε τα μαύρα ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς για τη σάλτσα αυτή, με  ζαμπονοειδή ή χωρίς ,αλλά με αρκετά μανιτάρια.Επίσης,σε αυτή η σάλτσα ταιριάζουν καί τα τρικολόρε(χρωματιστά) ζυμαρικά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:ΑΥΤΗ Η ΣΑΛΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ  ΚΙ ΟΧΙ ΦΟΥΡΝΟΥ.ΣΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ ΜΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΦΡΕΣΚΑ ΦΥΛΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑ'Ι'ΝΤΑΝΟΥ.


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου