Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2010

ΜΠΕΙΚΟΝΟ-ΜΑΝΙΤΑΡΟ-ΠΑΡΜΕΖΑΝΟ-ΠΙΤΑ !!!

  ΥΛΙΚΑ:

Θα χρειαστούμε μπέ'ι'κον ,ή και ζαμπόν(άν θέλετε),σε κομματάκια σε ποσότητα της αρεσκείας σας.Μανιτάρια της αρεσκείας σας 500-600γρ,3 χάρτινες συσκευασίες των 200ml ή μια μεγάλη συσκευασία των 500ml κρέμα γάλακτος της αρεσκείας σας(εγώ χρησιμοποιώ την Αdoro για ζυμαρικά).Παρμεζάνα reggianno ιταλική(θα την βρείτε άνετα στα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος με την ένδειξη parmiggianno reggianno italy,σε κόκκινο και σε ασημί σακουλάκι).ΣΗΜΕΙΩΝΩ: ό,τι αυτές οι παρμεζάνες που προτείνω δεν είναι αλμυρές και είναι και γλυκιές σε γεύση.Στη συνταγή αυτή καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε αυτές,γιατί οποιαδήποτε αλλη μάρκα,ενδέχεται να σας χαλάσει τη γεύση της πίτας.Λίγο τριμμένο τυρί γκούντα ή ρεγκάτο,1-2 χουφτίτσες του χεριού σας,για να λιώσει κατά το ψήσιμο.

Κρεμμυδάκι 1 μικρό ξερό.Αυγουλάκια 1 ή 2.Ένα πακέτο σφολιάτα,της αρεσκείας σας,(η συσκευασία περιέχει μόνο 2 φύλλα σφολιάτας),προσωπικά, χρησιμοποιώ
μόνο τη μάρκα Ζύμη Ψαχνών Ευβοίας για όλες τις πίτες μου.
Λίγο τριμμένο μαύρο και κόκκινο γλυκό πιπέρι αλεσμένα σε μύλο(άν δεν έχετε μύλο χρησιμοποιείτε τα απλά μπουκαλάκια μπαχαρικών).Προσοχή!Αυτή η συνταγή έχει "απαγορευτικό" στο αλάτι ! Τα ζαμπονοειδή αρκούν ώς προς την απαιτούμενη ποσότητα αλατιού και περισσεύουν...!Κρασί 1 ποτηράκι του κρασιού σε όποιο χρώμα καί γεύση της αρεσκείας σας.Λίγο βούτυρο (προτιμήστε αγελάδος -τύπου κερκύρας-ή βιτάμ κουλινέζ σε υγρή μορφή πρός ευκολία σας) για το τσιγάρισμα,περίπου 2 κουταλιές της σούπας ή καί περισσότερο.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πρίν αρχίσετε το μαγείρεμα,βεβαιωθήτε ό,τι το μάτι της κουζίνας σας είναι στη μικρότερη θερμοκρασία στο 1μιση με 2.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι μαζί με τα μανιτάρια καί τα ζαμπονοειδή στο βουτυράκι μας γιά λίγα λεπτά κι έπειτα ρίχνουμε το κρασάκι μας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά.Μόλις εξατμιστούν όλα τα υγρά,ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε.Σπάμε τα αυγά σε ένα μπωλάκι(πρός Θεού όχι καί τα τσόφλια παιδιά μόνο το περιεχόμενό τους) τα ανακατεύουμε με το σύρμα και έπειτα τα ρίχνουμε μέσα στη λευκή σαλτσούλα μας.Τρίβουμε τα πιπέρια μας και ξαναανακατεύουμε.Έπειτα ρίχνουμε και τη παρμεζάνα και λίγο από το κίτρινο τυρί μας και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το ανακάτεμα, έως ότου να γίνει παχύρευστη η σάλτσα μας.'Επειτα την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε
 "τιμωριμένη" σε μία γωνία , για να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει η σάλτσα , παίρνουμε ένα γυάλινο πυρέξ ή ένα μακρόστενο ταψί(στο μέγεθος του πυρέξ),το αλοίφουμε με λίγο υγρό βουτυράκι και στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας.Αδειάζουμε καί στρώνουμε ομοιόμορφα την λευκή σάλτσα μας , ρίχνουμε το υπόλοιπο κίτρινο τυρί απο πάνω, και διπλώνουμε πρός τα μέσα τις γωνίες της σφολιάτας.Έπειτα στρώνουμε και το άλλο φύλο της σφολιάτας απο πάνω και το διπλώνουμε κι αυτό στις γωνίες του ελαφρώς.Αλοίφουμε με λιγο υγρό βουτυράκι τη πίτα μας τη χαράζουμε κάθετα και οριζόντια και την ψήνουμε στο φούρνο μας,δεν είναι ανάγκη να είναι προθερμασμένος, (οπώς εσείς γνωρίζετε τον δικό σας φούρνο),εώς ότου ροδοκοκκινίσει το φύλλο.Προσοχή να μην σας καεί.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:εννοείτε ό,τι όλες τις πίτες και την πίτσα σφολιάτας,τις ψήνουμε στην ένδειξη πάνω-κάτω του φούρνου. 



ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ...!!!     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου