Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΣΠΡΙΑ - ΦαΚέΣ ΠΙΚάΝΤΙΚΕΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Οι φακές είναι ένα όσπριο που αντιπαθούσα από παιδάκι...! Εμπνεύστηκα λοιπόν άλλον τρόπο για να τις μαγειρεύω καί να τις τρώω ευχάριστα! Η συνταγή αυτή είναι αφιερωμένη στα άτομα που δεν τους αρέσουν ...οι φακές !Δοκιμάστε τη !



ΥΛΙΚΑ:


ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ :
1 σακουλάκι φάκες (της αρεσκείας σας) του εμπορίου ή χύμα 500γρ.
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
2 κουταλιές της σούπας  κάπαρη (την έχουμε ξεπλύνει πολύ καλά διότι έχει πικρή γεύση και είναι και αλμυρή)
3 καρότα ψιλοκομμένα ή τριμμένα σε τρίφτη
1 μικρή πατατούλα ψιλοκομμένη
1 ζελεδάκι για ζωμό  knorr σπιτικό με γεύση βοδινού ή λαχανικών
πολύ λίγο αλατάκι διότι περιέχει αλάτι και ο ζωμός και η κάπαρη (μπορούμε να το καταργήσουμε εντελώς)
μαύρο και κόκκινο γλυκό πιπέρι
6-7 λιαστές ντομάτες αποξηραμένες όχι στο υγρό τους (θα τις βρείτε στα καταστήματα μπαχαρικών χύμα θα τις  ξεπλύνετε πολύ καλά )
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας διαλυμένη
σε ένα φλυτζάνι του τσαγιού νερό
1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο ( οι φακές απορροφούν πολύ το λάδι και τα υγρά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ).



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Καθαρίζουμε τις φακές απο τυχόν ακαθαρσίες τους και τις ξεπλένουμε πολύ καλά σε σουρωτήρι με άφθονο νερό.
Έπειτα τις ρίχνουμε σε νερό που βράζει και τις αφήνουμε για 10'.Κατόπιν τις σουρώνουμε και ξεκινάμε πλέον την κανονική
διαδικασία του μαγειρέματος.Χρόνος μαγειρέματος στη χύτρα 10', στη κατσαρόλα 1 μιση ώρα περίπου.
Ρίχνουμε τις φακές στη χύτρα ή στη κατσαρόλα , μαζί με όλα τα παραπάνω υλικά μας.Φροντίζουμε να σκεπαστούν οι φακές με λίγο παραπάνω νερό.Στη χύτρα όση ποσότητα υγρού  βάλουμε παραμένει.Στη κατσαρόλα προσθέτουμε , όσο και όταν χρειαστεί μόνο να είναι χλιαρό.


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου