Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2010

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ *NTR *



ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ


6           αυγα
1                 βανιλια
Ξυσμα πορτοκαλιου
     ½      ποτηρι  χυμο
    200 gr γιαουρτι (στραγγιστο)
    ½       κιλο ΑΛΕΥΡΙ
1                 ποτηρι σπορελαιο
1 ½   ποτηρι(νερου) Ζαχαρη


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ



Κτυπαμε τους κροκους(αυγων) με τη ζαχαρη εως οτου ασπρισει
Κτυπαμε τα ασπραδια ΜΑΡΕΓΚΑ ξεχωριστα
Το σπορελαιο με το γιαουρτι ανακατευουμε καλα.
Ριχνουμε λιγο αλευρι λιγη μαρεγκα λιγο από το μιγμα(ζαχαρη+αυγα)
Εως οτου τελειωσουν όλα τα υλικα μας  (τη βανιλια το ξυσμα,το χυμο) και ανακατευουμε πολύ καλα.Πασπαλιζουμε το ταψι μας με λιγο αλευρι(για να μη κολλησει) και τοποθετουμε το μιγμα μας στο ταψι.
Προθερμαινουμε το φουρνο και ψηνουμε στους 200 βαθμους 



Καλη Επιτυχια…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου