Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2010

ΣΟΥΠΑ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ





ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 
O τσοπάνος από τη στάνη μας συμβουλεύει: "το καλό κρέας δεν θέλει σάλτσες και μπαχαρικά, το βράζεις μέχρι να πιεί το ζουμί του και μένει πεντανόστιμο!"
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό ποντίκι μόσχου
3 κρεμμύδια μέτρια αλόκληρα
3 καρότα κομμένα
3 κολοκύθια κομμένα
3 πατάτες κομμένες
3 ντομάτες κομμένες
3 κλωνάρια σέλινο ολόκληρα(άν θέλετε χρεισιμοποιήστε σέλερι,είναι πιο ελαφρύ και έχει την ίδια γέυση με το σέλινο,εγώ χρησιμοποιώ μόνο σέλερι...!)
1 πιπεριά παχύσαρκη κίτρινη κομμένη
1 πιπεριά καυτερή
φυλλαράκια δεντρολίβανο, αλάτι, ελαιόλαδο.
2 λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:MΠάΜ~μπάμ 
Βάζουμε το κρέας σε 3 περίπου λίτρα νερό και ανάβουμε το μάτι. Ξαφρίζουμε το
κρεατάκι μας καί το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει με 1 περίπου λίτρο νερό. Τότε ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά. Όταν μείναι με 1 περίπου λίτρο νερό ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Βράζει για 20 λεπτά ακόμη και τότε ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά το λάδι και το αλάτι. Συνεχίζουμε το βράσιμο και εκεί που κοντεύει να πιεί το ζουμί του στίβουμε τα δυό λεμόνια. Αφήνουμε να πάρει κάποιες βράσεις και όταν πήξει το ζουμί, σβήνουμε.
Ιδανική θερμοκρασία για σερβίρισμα τώρα το θέρος, είναι μεταξύ χλιαρού και κρύου. Τρώγεται με μαχαίρι και πηρούνι  ή καί με τα χέρια σαν τους Βεδου'ί'νους...!!!
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου