Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

ΓΛυΚό ΚοΡΜός (συνταγή της Αδελφής Μου)

ΥΛΙΚΑ:

2 πακέτα μπισκότα τετράγωνα τύπου Πετίτ-Μπέρ
(θα χρησιμοποιήσουμε το 1 πακέτο και 14 τεμάχια μόνο από το δεύτερο)
2 αυγά
1 βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
4 κουταλιές της σούπας κακάο
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 μεγάλο ποτήρι ζάχαρη άχνη
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα του γλυκού και σοκολάτα τρούφα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατεύουμε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη άχνη.Χτυπάμε τ'αυγά και τα ρίχνουμε στο μείγμα μας.
Ρίχνουμε το κονιάκ και το κακάο και συνεχίζουμε ν'ανακατεύουμε.Ρίχνουμε τα μπισκότα σπασμένα
σε μικρά κομματάκια κι ανακατεύουμε ξανά.Φτιάχνουμε το μείγμα σε μακρόστενο σχέδιο και το
τοποθετούμε σε αλουμινόχαρτο σε σχήμα σταυρού  +. Πασπαλίζουμε με τη σοκολάτα τρούφα,
για να κολλήσει στον κορμό και από πάνω πασπαλίζουμε και με ζάχαρη άχνη.
Τοποθετούμε αρχικά για 1 ώρα στην κατάψυξη μέχρι να πήξει, κι έπειτα στην συντήρηση του ψυγείου.


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!






ΗΠΕΙΡώΤΙΚΗ ΤΥΡόΠΙΤα (χωρίς φύλλο)


ΥΛΙΚΑ:


375 γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 λίτρο γάλα φρέσκο
4 αυγά
μισό κιλό τυρί φέτα πικάντικη
πιπέρι άσπρο ή μαύρο
λίγο αλάτι
λίγη μαργαρίνη ή λάδι για το άλειμμα του ταψιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Τρίβουμε το τυρί σε χοντρό τρίφτη και το ρίχνουμε σε μεγάλο σκεύος. Χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, αναμιγνύουμε με το γάλα και ρίχνουμε το μίγμα αυτό στο τυρί.
Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά και προσθέτοντας λίγο πιπέρι και αλάτι.
Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί, ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάτο του και βάζουμε το μίγμα.
Ψήνουμε την πίτα στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.



ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!


ΗΠΕΙΡώΤΙΚΗ ΝΤΟΜΑΤόΠΙΤΑ

artos 300x200 2 ταψιά παραδοσιακές πίτες με μόλις 19,90€



ΥΛΙΚΑ:

Ντομάτες 2 φρέσκιες 1 κούπα
Άλλη 1 ντομάτα φρέσκια για τη διακόσμηση
Φέτα μισό κιλό και να είναι πικάντικη
Πράσινες και Μαύρες ελίτσες σε ροδέλες και χωρίς κουκούτσι 1 κούπα
Αυγά 5 τμχ.
Ρίγανη 1 κουταλιά της σούπας
Ελαιόλαδο ή βούτυρο για άλειμμα των φύλλων
Πιπέρι άσπρο ή μαύρο
2 φύλλα σφολιάτας εμπορίου (ή ακόμη καλύτερα με δικά σας άν ανοίγετε φύλλο)

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Φτιάχνουμε το μίγμα μας σε μία λεκανίτσα.Την φέτα τυρί τριμμένη,τα 5 αυγά,(καλύτερα ν'ανακατέψετε πρώτα τα αυγά με τη φέτα κι έπειτα όλα μαζί ξανά), τις 2 ντομάτες ψιλοκομμένες,
τίς ελίτσες μαύρες και πράσινες.Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά.
Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.Ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.
Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας,το λαδώνουμε και διακοσμούμε με ντομάτα αυτή τη
φορά κομμένη σε ροδέλες και λίγες ελίτσες επίσης.
Ψήνουμε την πίτα μας για 45' στους 180*C.


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!



ΦΑΣόΛΙΑ ΜΑΥΡΟΜάΤΙΚΑ ΣαΛάΤα


















ΥΛΙΚΑ: 

ΓΙΑ 5-6 ΑΤΟΜΑ

1 σακουλάκι των 500 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
Μισό φλυτζάνι μα'ι'ντανό ψιλοκομμένο(ή 20 από τα φυλλαράκια του)
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι ή λεμόνι
Μαύρες ελιές σε ροδέλες χωρίς κουκούτσι
Αλατοπίπερο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Έχουμε μουλιάσει τα φασόλια αποβραδίς στο νερό ώς την επόμενη ημέρα που θα τα μαγειρέψουμε.
Ξεπλένουμε τα φασόλια.Τα βράζουμε σε μπόλικο νεράκι.Μόλις πάρουν δύο βράσεις τα στραγγίζουμε.Τα ξαναβάζουμε σε φρέσκο νεράκι μέχρι να μαλακώσουν.
Πρός το τέλος τα αλατίζουμε.Όταν βράσουν εντελώς,τα σουρώνουμε,τα βάζουμε στη σαλατιέρα μας
και προσθέτουμε τα κρεμμύδια,τον μα'ι'ντανό και τις ελιές με το λαδόξυδο ή το λαδολέμονο μας.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.Άν θέλουμε προσθέτουμε στη σαλάτα μας.πράσινη και κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη,βρασμένα αυγά σε φέτες,και ντομάτα φρέσκια κομμένη σε κυβάκια ή ακόμη
καλύτερα ντοματίνια.


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!



Σώς ΤΑΡΤάΡ ΣΠΙΤΙΚή

ΥΛΙΚΑ:

Αυγά 2 σφιχτοβρασμένα
Αλατοπιπεράκι
10 φυλλαράκια μα'ι'ντανό
Μουστάρδα απαλή 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο
Ελαιόλαδον 1 φλυτζάνι του τσαγιού γεμάτο
Λεμόνι 2 κουταλιές της σούπας απο το χυμό του
Μαγιονέζα HELLMANN'S LIGHT 250 γρ.ή και περισσότερη άν θέλουμε
Ελίτσες  3 πράσινες ψιλοκομμένες άνευ κουκουτσιού
3 Αγγουράκια τουρσί
Κάπαρη 1 κουταλιά της σούπας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε στο μπλέντερ ένα αυγό,ελάχιστο αλατοπίπερο και 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο μουστάρδα, τα χτυπάμε για 1 δευτερόλεπτο.Σταματάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας χυμό  λεμονιού και ρίχνουμε και μισό φλυτζανι του τσαγιού ελαιόλαδο.
Κατόπιν ρίχνετε άλλη 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού,καθώς και το υπόλοιπο μισό φλυτζάνι λάδι τμηματικά,ενώ το μπλέντερ μας λειτουργεί στη χαμηλή ταχύτητα.Σταματάμε το μπλέντερ και ρίχνουμε τη μαγιονέζα .
Ξαναχτυπάμε για δευτερόλεπτα ,μετά σταματάμε πάλι τη μηχανή,και
σπρώχνουμε τη μαγιονέζα που έχει κολλήσει στα τοιχώματα της γυάλας πρός τα κάτω με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
Έν τώ    μεταξύ,
ρίχνουμε τα   10 φυλαράκια    μα'ι'ντανού,3 ψιλοκομμένες πράσινες
ελίτσες χωρίς το κουκούτσι,άλλο 1 αυγό βραστό κομμένο σε τέταρτα,3 αγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα και 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη.Ξαναχτυπάτε τα υλικά όλα μαζί πλέον για μερικά δευτερόλεπτα ακόμη,ώστε να κοπούν τα υλικά κομματάκια μέσα στη μαγιονέζα μας.Φυλάξτε τη στο ψυγείο σε βαζάκι που
κλείνει αεροστεγώς(βλέπε φωτό κάτω).



ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!! 


ΣαΛάΤα ΜΟΣΧάΡΙ ΚαΠΝιΣΤό



    ΥΛΙΚΑ:

Μοσχάρι μπούτι καπνιστό
Κόκκινα φασόλια βρασμένα
Ντομάτα 1 φρέσκια ή ντοματίνια
1 Πράσινη πιπεριά
1 μικρό ξερό κρεμμυδάκι (δεν είναι και απαραίτητο)
Καλαμπόκι βρασμένο ή κονσέρβας
Μαρούλι 1 κανονικό ή τύπου iceberg
Αλατοπιπεράκι

      ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ψιλοκόβετε όλα τα υλικά , ραντίζετε με λαδολέμονο και απολαμβάνετε !


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!


(ΑΥΤΗ Η ΣΑΛΑΤΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ 320 ΘΕΡΜΙΔΕΣ)




ΣαΛάΤα ΑΝΑΤΟΛίΤΙΚΗ





ΥΛΙΚΑ

1 γυάλινο βαζάκι παντζάρια μάρκας  ROYAL
(ή άν δεν θέλετε,τα μαγειρεύετε εσείς)
Καρύδια 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Τυρί Γραβιέρα περίπου ένα τέταρτο
Μαρούλι 1 τύπου iceberg ή ρομάνα
Λίγο φρέσκο άνιθο
Σώς από γιαούρτι και μαγιονέζα ( 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% λιπαρά είναι στα 200γρ.,ανακατεμένο με 100 ή 150 γρ. μαγιονέζα HELLMANN'S LIGHT )
Αλατοπιπεράκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβετε τα υλικά όλα μαζί ,ρίχνετε στο τέλος τη σώς,ακακατέψτε και απολαύστε τη γεύση της σαλάτας !


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!


(Η ΣΑΛΑΤΑ ΑΥΤΗ ΠΕΡΙΕΧΕΙ 400 ΘΕΡΜΙΔΕΣ)






ΚοΤοΣαΛάΤα ΜαΚεΔοΝιΚή

ΥΛΙΚΑ:

Κοτόπουλο φιλέτο ψητό ή βραστό
Τυρί Γραβιέρα
Αυγό βρασμένο σφιχτό
Ντομάτα 1 φρέσκια ή ντοματίνια όσα θέλετε
Μαρούλι 1 κανονικό ή τύπου iceberg
Aγγουράκι 1 μικρό
Σώς μουστάρδας (2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή , με το χυμό απο 1 λεμονάκι και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο χτυπημένα στο μπλέντερ)
Αλατοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ψιλοκόψτε όλα τα υλικά μαζί,και στο τέλος ρίξτε και τη σώς και ανακατέψτε.


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!

(ΑΥΤΗ Η ΣΑΛΑΤΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ  400 ΘΕΡΜΙΔΕΣ)