Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟ - ΚΑΤΣΙΚάΚΙ ΜΕ ΡΕΒύΘΙΑ

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό κατσικάκι με το κόκκαλο
100 ml ελαιόλαδο
2 ψιλοκομμένα ξερά κρεμύδια
250 ml κόκκινο κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
10 ml ξύδι
200 γρ.ντομάτα φρέσκια
400 γρ.ρεβύθια (μουσκεμένα σε νερό μόνο με αλάτι όχι με σόδα,
από το προηγούμενο βράδυ για να  φουσκώσουν)
Δενδρολίβανο-κύμινο-αλάτι-μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αλατοπιπερώνουμε  πολύ καλά το πλυμένο κρέας.
Σε μιά κατσαρόλα,βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τηγανίζουμε
για 3-4' να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το κρέας και το γυρίζουμε απ'όλες τις πλευρές
να ροδίσει καλά.
Προσθέτουμε το ξύδι,το κόκκινο κρασί,το δενδρολίβανο
και μετά την ντομάτα.
Μόλις βράσει,προσθέτουμε τα ρεβύθια και συμπληρώνουμε
με νερό.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για   1   ώρα μέχρι
να  μαλακώσει το κρέας.
Δοκιμάζουμε το κρέας και τα ρεβύθια και άν χρειαστεί
προσθέτουμε ξανά αλάτι και πιπέρι.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !



ΚΡΕΠΕΣ -- *NTR*

ΥΛΙΚΑ


7 ΑΥΓΑ
1 ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΓΑΛΑ 
½ ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΣΚΛΗΡΟ ΑΓ,ΓΕΩΡΓΙΟΥ
½ ΠΟΤΗΡΙ ΛΑΔΙ
1 ½ ΠΟΤΗΡΙ (ΝΕΡΟΥ) ΝΕΡΟ
½ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΑΛΑΤΙ
½ ΚΟΥΤΑΛΙΑ  ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ
ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ.
ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ  ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ (ΚΟΥΖΙΝΑΣ)  ΡΙΧΝΟΥΜΕ (1/2 ΚΟΥΤΑΛΑ ΜΙΓΜΑ) ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΛΩΘΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΗΓΑΝΙΟΥ.
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ .
ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ ΤΙΣ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΠΡΑΛΙΝΑ,ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ,Η' ΚΑΙ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ