Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΣΑΛάΤΑ ΣΠΑΝάΚΙ ΜΕ ΜΑΝΟύΡΙ ΣΤΗ ΣΧάΡΑ

ΥΛΙΚΑ

400 γρ.φύλλα σπανάκι [πολύ καλά πλυμένο και το αφήνετε στο τελευταίο
ξέβγαλμα μέσα στο νερό με ξύδι για 10' κι έπειτα στραγγίζετε]
120 γρ.μανούρι κομμένο σε μικρές φέτες
2 κουταλιές σουσάμι καβουρντισμένο [το καβουρντίζουμε σε τηγανάκι τεφάλ
χωρίς λιπαντική ουσία και σε χαμηλή θερμοκρασία]
ελαιόλαδο

ΒΙΝΕΓΚΡέΤ σώς

2 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές μουστάρδα
2 κουταλιές χυμός λεμονιού φρέσκου
2 κουταλιές ελαιόλαδο
πιπέρι
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάστε την βινεγκρέτ,ανακατεύωντας καλά όλα τα υλικά.
Περιχύστε και ανακατέψτε καλά όλα τα φύλλα σπανάκι και
τοποθετήστε τα σε ενα μεγάλο μπώλ ή πιατέλα.
Πασπαλίστε με το σουσάμι.Έπειτα αλείψτε τις φέτες
μανούρι με ελαιόλαδο και ψήστε τες σε καλά ζεσταμένη
σχάρα και απο τις 2 πλευρές και τοποθετήστε τες πάνω
στο σπανάκι.Σερβίρετε.
ΜΕΡΙΔΕΣ 4.


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!


                             

ΣΠΑΝάΚΙ ΜΕ ΚΑΡύΔΙΑ ΚΑΙ ΡΟΚΦόΡ





ΥΛΙΚΑ

250 γρ.φρέσκο σπανάκι χονδροκομμένο και
πολύ καλά πλυμένο [στο τελευταίο ξέβγαλμα αφήστε το με ξύδι για 10' στο νερό
πρίν το στραγγίσετε για λόγους υγιεινής]
25 γρ.καβουρντισμένα καρύδια [τα καβουρντίζετε σε τηγανάκι τεφάλ μόνα τους
δίχως λιπαντική ουσία και σε χαμηλή θερμοκρασία]
75 γρ.τυρί ροκφόρ τριμμένο ή λειωμένο σαν κρεμούλα [απλά τοποθετήστε το κομμάτι σε ένα
μπρικάκι και αφήστε το να λιώσει μόνο του σε σιγανή θερμοκρασία]
1/8 φλυτζάνι μυλόξυδο
1/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο απο μύλο

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Ετοιμάστε τη βινεγκρέτ ανακατεύωντας καλά το λάδι,το ξύδι,αλάτι και πιπέρι.
Βάλτε σε ένα μπώλ το σπανάκι,τα καρύδια και περιχύστε τα με τη σάλτσα βινεγκρέτ.
Προσθέστε απο πάνω το τριμμένο ροκφόρ ή το λιωμένο σαν κρεμούλα. 
ΜΕΡΙΔΕς 2.


ΚΑΛΗ   ΕΠΙΤΥΧΙΑ  ΚΑΙ  ΚΑΛΗ   ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ  !!!