Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ *NTR*

ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ



1              πακετο κατεψυγμενα αναμικτα λαχανικα
1/2          κιλο στηθος γαλοπουλας (σε λεπτες φετες)
1              κονσερβα ετοιμη σαλτσα για γαλοπουλα η κοτοπουλο
1              κουτι ετοιμο ΠΟΥΡΕ
1              λιτρο ΓΑΛΑ
                αλατι
                Θυμαρι
1              φλιτανα λαδι



ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ


Προθερμαινουμε το φουρνο στους 150 βαθμους
Σ ενα πυρεξ με ελαχιστο ελαιολαδο αλλειμμενο,ριχνουμε τα αναμικτα λαχανικα .Πανω απλωνουμε τη γαλοπουλα ανακατευουμε την ετοιμη σαλτσα και το Θυμαρι και το ριχνουμε πανω απο τη γαλοπουλα,προσθετουμε νερο(οσο χρειαζεται).

Ετοιμαζουμε τον Πουρε.Σε μια κατσαρολα ριχνουμε το γαλα λιγο αλατι χωρις βουτυρο η λαδι .Ριχνουμε το ετοιμο πουρε στο  γαλα και  ανακατευουμε καλα .οταν ειναι ετοιμος κατεβαζουμε την κατσαρολα απο τη φωτια.να κρυωσει λιγο.

Οταν εχει ψηθει καλα η γαλοπουλα με τα λαχανικα μας ,απλωνουμε τον πουρε σαν μπεσαμελ πανω απο τη γαλοπουλα.
Ξαναβαζουμε το πυρεξ στο φουρνο  αφου εχουμε ριξει πανω απο τον πουρε τριμμενο τυρι κιτρινο, ψηνουμε στους 200 βαθμους για 20 λεπτα,μεχρι να ξεροψηθει η επιφανεια του πουρε.

Καλη Επιτυχια

ΣΟΥΠΑ ΜΠΡΟΚΟΛΟ*NTR*

ΣΟΥΠΑ ΜΠΡΟΚΟΛΟ
Το καλυτερο φαρμακο (για τον καρκινο)





1           μεγαλο μπροκολο
             μαργαρινη
2           φλιτζανες Γαλα
200γρ    κιτρινο τυρι τριμμενο (Ηπειρου)



ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ


Κοβουμε τα  ανθη του Μπροκολου και τα πλενουμε καλα
Σε μια κατσαρολα τοποθετουμε το μπροκολο,το νεροκαι την μαργαρινη,το αλατι και το πιπερι.
Αφηνουμε να βρασει για 5-10 λεπτα.
Προσθετουμε το γαλα και αφηνουμε για 10 λεπτα να βρασει.
Κλεινουμε τη φωτια και ριχνουμε το κιτρινο τυρι και ανακατευουμε καλα εως πηξει η σουπα μας.
Σερβιρουμε αμεσως .



Καλη Επιτυχια

ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ*NTR*

ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ



2             μετριες πατατες κομμενες σε λεπτες φετες(ροδελλες)
350γρ     μπεικον(2 φλιτζανες ψιλοκομμενο μπεικον)
2-3          πιπεριες (1/4 κοκινες γλυκειες πιπεριες)
10            φετες γκουντα τυρι κιτρινο
1 1/2        φλιτζανι ΓΑΛΑ η κρεμα γαλακτος
 500 γρ. κρέμα γάλακτος light
αλάτι
 1-2 σκελίδες σκόρδο


 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

 Περνάμε το σκόρδο από την πρέσα και το βάζουμε στον πάτο του σκεύους στο οποίο θα ψήσουμε το φαγητό μας.Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και με ένα κουτάλι απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του σκεύους.
 Κόβουμε τις πατάτες μας σε λεπτές φέτες.
Προθερμαινουμε το φουρνο μας στους 150 βαθμους
αλειφουμε το πυρεξ με βουτυρο η λαδι
Τοποθετουμε τις ροδελλες πατατας
το μπεικον , το τυρι και τις πιπεριες
Προσθετουμε το γαλα και οσο νερο χρειαζεται
προσθετουμε αλατι και πιπερι.
Το τοποθετουμε στο φουρνο και αφηνουμε εως οτου ροδισει
μεχρι να απορροφισει το γαλα  Η την κρεμα γαλακτος.


Καλη Επιτυχια


Πατατοσαλάτα *NTR*

Πατατοσαλάτα



Υλικά (για 4 άτομα)
4 μεγάλες πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 μεγάλα πορτοκάλια
λίγες ελιές
ελαιόλαδο
αλάτι
λίγο μαϊντανό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε. Αφού κρυώσουν, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα προσθέτουμε στις πατάτες. Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε κι αυτά στο μπολ. Τέλος, προσθέτουμε ελιές, αλάτι, ελαιόλαδο και μαϊντανό




Τελος.αφου εχουμε ετοιμασει τη Μαγιονεζα μας (βλεπε συνταη ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ -εχω αναρτησει τη συνταγη)τοποθετουμαι τη μαγιονεζα στην πατατοσαλατα και ανακατευουμε..Μπορει να συνοδευτει με κυριως πιατο ,αλλα και μονη της

Καλη Ορεξη...

Λαχταριστά τυροπιτάκια *NTR*

Λαχταριστά τυροπιτάκια



Yλικά
Για τη ζύμη

5 αυγά
1 φακελάκι μαγιά τρίμα
1 φακελάκι μπέικιν-πάουντερ
1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
1 φλιτζ. τσαγιού καλαμποκέλαιο
Αλεύρι όσο πάρει
Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση
400 τυρί της αρεσκείας σας
2 αυγά
λίγο δυόσμο

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά καλά και ρίχνουμε το γιαούρτι, το καλαμποκέλαιο, το αλάτι, το μπέικιν-πάουντερ και τη μαγιά. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένας αφράτος χυλός. Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και το δουλεύουμε με το χέρι έως ότου η ζύμη να μην κολλά στο χέρι μας.
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη και σε ζεστό μέρος 1/2 ή 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει και να γίνει ακόμα πιο αφράτη. Στη συνέχεια, χωρίζουμε τη ζυμή σε πέντε μπάλες και ανοίγουμε κάθε μια σε ένα φύλλο. Κόβουμε το φύλλο σε τετραγωνάκια (σε κάθε φύλλο βγάζουμε περίπου 8 τετραγωνάκια).
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά το τυρί με τα τρία αυγά και το δυόσμο για να φτιάξουμε τη γέμιση. Βάζουμε μια κουταλιά της γέμισης στο κάθε τεραγωνάκι και το τυλίγουμε σαν τρίγωνο. Έχουμε βάλει στο ταψί μία λαδόκολλα και τοποθετούμε εκεί τα τυροπιτάκια, σε απόσταση, γιατί όταν ψήνονται φουσκώνουν. Όταν τελειώσουμε με όλα τα φύλλα, τα βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά, περίπου. Όταν ροδοκοκκινίσουν είναι έτοιμα.




Πρασόπιτα με καλαμποκάλευρο *NTR*

Πρασόπιτα με καλαμποκάλευρο


Υλικά
1 κιλό πράσα τρυφερά
½ κιλό καλαμποκάλευρο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
150 γρ. χοιρομέρι ή μπέικον
½  ματσάκι ανηθο
½ ματσάκι μαϊντανό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
150 γρ. φέτα
4 αυγά
500ml αφρόγαλα (κρεμά γάλακτος) ή φρέσκο γάλα (για λιγότερα λιπαρά 3.5% ή και 1.5%)
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα πράσα και τα κρεμμυδάκια. Ψιλοκόβουμε το χοιρομέρι, τον άνηθο και το μαϊντανό. Καβουρδίζουμε σε ελαιόλαδο το χοιρομέρι, τα πράσα, το κρεμμυδάκι χωρίς να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε  από πάνω τον άνηθο, το μαϊντανό, τα τσιγαρίζουμε λίγο και προσθέτουμε το αφρόγαλα, την φέτα, το αλάτι, το πιπέρι και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε μέσα το 4/5 του καλαμποκάλευρου. Το μείγμα είναι ομοιόμορφο και δεν χρειάζεται να βράσει.
Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί και ρίχνουμε από πάνω το μισό από το υπόλοιπο αλεύρι. Ρίχνουμε από πάνω λίγο νερό. Στρώνουμε τη γέμιση στο ταψί και προσθέτουμε το υπόλοιπο 1/5 του αλευριού ομοιόμορφα πάνω από τη γέμιση. Πασπαλίζουμε με λίγο νερό και ελαιόλαδο. Ψήνουμε την πίτα σε μέτριο φούρνο για 45,΄εκτός αν έχουμε γάστρα οπότε την ψήνουμε εκεί μέχρι να ροδίσει.
Τη σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι

Καλη Επιτυχια και Καλη σας Ορεξη!!!!!

Χοιρινό με σέλινο *NTR*

Χοιρινό με σέλινο



Υλικά
1,5 κιλό χοιρινό κρέας
2,5 κιλά σέλινο
400γρ. λάδι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κρεμμύδι
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε το κρέας με το αλάτι και το πιπέρι σε νερό που να το σκεπάζει. Όταν το κρέας είναι έτοιμο, θα πρέπει να έχουμε τρία ποτήρια του νερού ζωμό.Σε μία άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, προσθέτουμε τα σέλινα χοντροκομμένα και τα σοτάρουμε δέκα λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τον πελτέ, διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι, το κρέας και το ζωμό που έχουμε κρατήσει. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε σιγανή φωτιά. Αν θέλουμε, στο τέλος προσθέτουμε αβγολέμονο. Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται θαυμάσια με τυρί φέτα.




Καλη Επιτυχια...+ καλη σας Ορεξη!!!!!!!

Κοτόπουλο πικάντικο*NTR*

Κοτόπουλο πικάντικο


Υλικά
1 Κοτόπουλο (1,5 κιλό περίπου)
2 σκελίδες σκόρδο
2 μέτρια κρεμμύδια
400γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες
1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
50γρ. βούτυρο
2 μικρά ποτηράκια κονιάκ
2 καρφάκια γαρύφαλλο
αλάτι & πιπέρι
βασιλικό
μία πρέζα σαφράν σε σκόνη

Εκτέλεση
Κόβετε το κοτόπουλο σε 4 μερίδες, το βάζετε σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι (ψιλοκομμένα) και ένα φλιτζανάκι νερό. Σκεπάζετε και το αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου μισή ώρα. Βγάζετε το καπάκι, προσθέτετε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, μαϊντανό, αλάτι, λίγο πιπέρι, βασιλικό, το γαρύφαλλο και το βούτυρο. Αφήνετε να βράσουν για άλλη μισή ώρα. Δεκαπέντε λεπτά πριν απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε το κονιάκ και το σαφράν, και σκεπάζετε μέχρι το κοτόπουλο να γίνει τρυφερό. Σερβίρετε σε πιατέλα καλυμμένο με τη σάλτσα του. Συνοδεύει ιδανικά χυλοπίτες χωριάτικες ή λαζάνια με αυγά και γάλα.




ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!

Σύγκλινο (Χοιρινό Παστό) *NTR*

 Τη  ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΧΝΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ (απο την Πελοποννησο)...


Υλικά

Κρέας χοιρινό:1 πλάτη, χωρίς κόκαλο, για πιο τρυφερό ή παντσέτα ή μπούτι.
Αλάτι χοντρό
Μπαχάρι σε κόκκους
Φλούδες από 2 πορτοκάλια
Λάδι
1 λίτρο κρασί άσπρ ή ροζέ

Εκτέλεση


Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια, το σκεπάζουμε με χοντρό αλάτι και το αφήνουμε για 2 μέρες (περισσότερες μέρες το κάνουν πιο αλμυρό). Το ξεπλένουμε, και στη συνέχεια, σε μία κατασαρόλα βάζουμε νερό, κρασί 1 λίτρο άσπρο ή ροζέ, τις φλούδες από 2 πορτοκάλια και το μπαχάρι και ρίχνουμε το κρέας για να βράσει. Αφού βράσει βγάζουμε το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες. Το αφήνουμε να κρυώσει, και όταν κρυώσει βάζω λάδι σε ένα τηγάνι ή μια κατσαρόλα και το τσιγαρίζω μέχρι να ροδίσει.


Όταν κρυώσει το διατηρώ για λίγες ημέρες στο ψυγείο. (Πχ 10 ημέρες)
Αν θέλω να το διατηρήσω για πολύ καιρό, βάζω τα κομμάτια σε δοχείο και μεταχειρίζομαι το λάδι από το τσιγάρισμα για να σκεπάσω όλα τα κομμάτια.






Για να δειτε τι βγαζει...Η Πελοποννησος!!!!!
καλη σας Διαθεση+Ορεξη!!!!!!

Μελιτζάνες γεμιστές *NTR*

Μελιτζάνες γεμιστές



Υλικά
12 τσακώνικες, αρκετά μακριές, μελιτζάνες
1 κιλό ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 κιλό τομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
Αλάτι, πιπέρι
1/2 κιλό μαλακιά μυζήθρα ή κεφαλίσιο τυρί, κομμένο σε λεπτά μακριά κομμάτια
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το τυρί, μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής μάζα και, στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μείγμα το λάδι. Πλένουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις σχίζουμε κατά μήκος. Τις τοποθετούμε σε ρηχή κατσαρόλα, τη μία δίπλα στην άλλη, αφήνοντας διάστημα δύο πόντων μεταξύ τους. Τοποθετούμε από δύο κομμάτια τυρί κατά μήκος του σχισίματος της κάθε μελιτζάνας και με ένα κουτάλι γεμίζουμε το άνοιγμα με το μείγμα. Όταν γεμίσουμε όλες τις μελιτζάνες και περισσέψει μείγμα το βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό, μέχρι να σκεπαστούν οι μελιτζάνες, και τις μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά 50 λεπτά περίπου. Μπορούμε, αντί για την κατσαρόλα, να τις βάλουμε σε ταψί και να τις ψήσουμε σε μέτριο φούρνο μία ώρα περίπου.
καλη επιτυχια και καλη σας Ορεξη!!!!!

ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ(σαπουνέ) *NTR*

ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Υλικά
½ πακέτο μαργαρίνη ή βούτυρο
2 φλιτζάνια νισιστέ
2 + 1 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
καρύδια ή αµύγδαλα άσπρα καβουρδισµένα

Εκτέλεση

Ρίχνουµε σε µια κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το 1 φλιτζάνι ζάχαρης και τους ξηρούς καρπούς. Βάζουµε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουµε συνεχώς µε ξύλινη κουτάλα να µην πιάσει.
Παράλληλα σε ένα σαγανάκι ρίχνουµε τη ζάχαρη (που κρατήσαµε) για να κάνουµε την καραµέλα, φροντίζοντας να λιώσει αλλά να µην µαυρίσει.
Όταν τα υλικά στην κατσαρόλα έχουν γίνει ένα µείγµα ρίχνουµε την καραµέλα και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουµε, προσέχοντας να έχει λιώσει καλά η µαργαρίνη. Έτσι έχουµε τη µάζα που θέλουµε.
Τη ρίχνουµε σε φόρµα ζελέ και σε 3 με 4 ώρες (ή την άλλη µέρα) ο χαλβάς µας είναι έτοιµος για σερβίρισµα.


ΤΥΡΟΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ *NTR*

Υλικά
1/2 κιλό λευκό αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
1 αβγό
1 ποτήρι του κρασιού χλιαρό νερό
1/2 κιλό τυρί φέτα λιωμένη με πιρούνι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
Τριμμένη μυζήθρα
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό.
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε το αβγό. Προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά και λίγο λίγο το αλεύρι, μέχρι να γίνει μία αρκετά σφικτή ζύμη, την οποία σκεπάζουμε και αφήνουμε μία ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Αναμειγνύουμε καλά το τυρί, το πιπέρι και το δυόσμο με τη ζύμη. Με ένα κουταλάκι του γλυκού (που το βρέχουμε συχνά σε νερό) ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά τους λουκουμάδες σε καυτό λάδι, γυρίζοντάς τους αρκετές φορές μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνουμε λίγο σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τους σερβίρουμε ζεστούς και πασπαλισμένους με την τριμμένη μυζήθρα




Χαλβάς σπιτικός *NTR*

Υλικά
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι
3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 φλιτζάνι τσαγιού μαύρη σταφίδα
1 κουταλιά σούπας κανέλα
1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια κοπανισμένα

Εκτέλεση
Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και, όταν κάψει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνεχώς μέχρι να 'καβουρντιστεί'. Προσθέτουμε την κανέλα και, χαμηλώνοντας τη φωτιά, ρίχνουμε το νερό, στο οποίο προηγουμένως έχουμε διαλύσει τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα χωρίς διακοπή, έως ότου ο χαλβάς ξεκολλήσει τελείως από την κατσαρόλα και δεν έχει καθόλου υγρασία. Λίγο πριν τον βγάλουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σταφίδα. Τον βάζουμε σε φορμάκια και τον σερβίρουμε πασπαλισμένο με ζάχαρη, κανέλα και κοπανισμένα καρύδια