Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ *NTR*

ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ



1              πακετο κατεψυγμενα αναμικτα λαχανικα
1/2          κιλο στηθος γαλοπουλας (σε λεπτες φετες)
1              κονσερβα ετοιμη σαλτσα για γαλοπουλα η κοτοπουλο
1              κουτι ετοιμο ΠΟΥΡΕ
1              λιτρο ΓΑΛΑ
                αλατι
                Θυμαρι
1              φλιτανα λαδι



ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ


Προθερμαινουμε το φουρνο στους 150 βαθμους
Σ ενα πυρεξ με ελαχιστο ελαιολαδο αλλειμμενο,ριχνουμε τα αναμικτα λαχανικα .Πανω απλωνουμε τη γαλοπουλα ανακατευουμε την ετοιμη σαλτσα και το Θυμαρι και το ριχνουμε πανω απο τη γαλοπουλα,προσθετουμε νερο(οσο χρειαζεται).

Ετοιμαζουμε τον Πουρε.Σε μια κατσαρολα ριχνουμε το γαλα λιγο αλατι χωρις βουτυρο η λαδι .Ριχνουμε το ετοιμο πουρε στο  γαλα και  ανακατευουμε καλα .οταν ειναι ετοιμος κατεβαζουμε την κατσαρολα απο τη φωτια.να κρυωσει λιγο.

Οταν εχει ψηθει καλα η γαλοπουλα με τα λαχανικα μας ,απλωνουμε τον πουρε σαν μπεσαμελ πανω απο τη γαλοπουλα.
Ξαναβαζουμε το πυρεξ στο φουρνο  αφου εχουμε ριξει πανω απο τον πουρε τριμμενο τυρι κιτρινο, ψηνουμε στους 200 βαθμους για 20 λεπτα,μεχρι να ξεροψηθει η επιφανεια του πουρε.

Καλη Επιτυχια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου