Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

Κοτόπιτα με μανιτάρια

Κοτόπιτα με μανιτάρια


Συστατικά:


1 μέτριο κοτόπουλο
500 γρ μανιτάρια
250 γρ ζαμπόν
250 γρ διάφορα τυριά
1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
2 ασπράδια αυγών 
λίγο μαϊντανό {τα φυλλαράκια του}
2-3 σκελίδες σκόρδο
4 φύλλα σφολιάτας 
150 ml του ελαιολάδου


ksp_338
Προετοιμασία:

Βράζουμε το κοτόπουλο, αφαιρούμε τη σάρκα και τα οστά και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Ροδίζουμε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ζωμό κρέατος ,τα μανιτάρια, το σκόρδο, το ζαμπόν.Αφήνουμε να μαγειρευτεί έως ότου να μην έχει υγρά.
Παίρνουμε τα 2 φύλλα σφολιάτας και στρώνουμε τα  2 κάτω σε ένα λαδωμένο ταψί, περιχύνουμε το μείγμα,έπειτα τα τυριά και το μα'ι'ντανό και κατόπιν σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 2 φύλλα από πάνω,αλείφουμε με γάλα ανακατεμένο με τα ασπράδια που έχουμε πρώτα χτυπήσει καλά και τέλος το σουσάμι.
Ψήνουμε την πίτα στο φούρνο για περίπου 1 / 2 ώρα.


 
Quantcast