Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΣΠΡΙΑ - ΡΕΒΥΘΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤά ΜΕ ΚΡΙΘΑΡάΚΙ ΣΤΟ ΦΟύΡΝο

 



ΥΛΙΚΑ:

Θα χρειαστούμε:
Ένα σακουλάκι του εμπορίου ρεβύθια ή χύμα 500 γρ
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
1 φλυτζάνι του τσαγιού κριθαράκι(το ζυμαρικό)
αλάτι-μαύρο και κόκκινο γλυκό πιπέρι
1 κόκκινη  γλυκειά πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 μίνι συσκευασία πελτέ ντομάτας μεταλλικό ή χάρτινο
το ανάλογο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ(τα αφήνουμε μέσα στο νερό) τα ρεβύθια και την επόμενη μέρα τα μαγειρεύουμε.
Τα τοποθετούμε στη χύτρα ή στο φούρνο σε ταψί.Ρίχνουμε όλα τα παραπάνω υλικά , εκτός από το κριθαράκι.Αναμιγνύουμε το ντοματοπελτέ σε ένα φλυτζάνι του τσαγιού νερό και το ρίχνουμε στα ρεβύθια.Ρίχνουμε και το ανάλογο νερό μέχρι να σκεπαστούν και λίγο ακόμη.Αφήνουμε να μαγειρευτούν στη χύτρα για 30',στη κατσαρόλα με τακτικά διαστήματα παρακολούθησης,και στο φούρνο ψήσιμο κανονικά στη θερμοκρασία που συνηθίζετε να ψήνετε.Μόλις γίνουν(δοκιμάζετε να είναι μαλακά),ρίχνετε και το κριθαράκι με το ανάλογο νερό.1 πρός 2 στο ίδιο φλυτζάνι του τσαγιού.Αφήνουμε να μαγειρευτεί ή να ψηθεί για ακόμα 15'.
Μου αρέσει να αδειάζω ένα γιαούρτι ελαφρύ με 2% λιπαρά πάνω στο πιάτο μου με το καυτό αυτό φαγητό μαζί με κόκκινο καυτερό πιπέρι καγιέν...

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου