Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

ΚΟΥΝΟΥΠίΔΙ {ΚΟΚΚΙΝΙΣΤό} ΜΕ ΠΑΤάΤΕς ΚΑΙ ΚΑΡόΤΑ

ΥΛΙΚΑ


1 κουνουπίδι μετρίου μεγέθους { αφαιρούμε τα πράσινα φυλλαράκια
και το κόβουμε σε μπουκετάκια }
3 μικρά καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 πατάτες μέτριες  κομμένες κυδωνάτες
1 μίνι κεσεδάκι πελτέ κύκνος ή 2 κουταλιές πελτέ
{ τον διαλύουμε στο ανάλογο νερό που θα χρησιμοποιήσουμε
για το μαγείρεμα δλδ εώς ότου σκεπαστούν τα υλικά μας }
1 φύλλο δάφνης
4-5 μπαχάρια μπιλίτσες
3-4 γαρίφαλο σε καρφάκια
λίγη κανέλλα μόλις στη μύτη ενός μικρού κουταλιού του γλυκού
1 κρασοπότηρο κρασί { ότι υπάρχει }
2 φλυτζάνια ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο απο μύλο ή  μαυροπίπερο σε σπυριά

***ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΒΑΖΩ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΤΣΕΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΖΑΚΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΑΡΟΤΑ.ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Άν θέλετε, αλευρώνετε το κουνουπίδι και τις πατάτες ελαφρώς
και τα τηγανίζετε λιγάκι για περισσότερη γεύση,όμως έτσι το
φαγητό θα σας γίνει αρκετά βαρύ αλλά περισσότερο γευστικό.
Εγώ δεν τα περνάω απο το τηγάνι,απλά τα τσιγαρίζω στην κατσαρόλα.
Ραντίζω όλα τα υλικά με λίγο μαύρο ξύδι μπαλσάμικο και αρχίζω να
τσιγαρίζω λοιπόν μαζί με το σκορδοκρεμμυδάκι όλα τα υλικά σε χαμηλή θερμοκρασία
εώς ότου  ξανθύνουν.Ρίχνω και τα μυρωδικά στο καβούρντισμα.Σβήνω με το κρασί.
Αλατοπιπερώνω ελαφρώς.Ρίχνω και το πελτέ μαζί με το νεράκι και τη ζάχαρη
και ξανααλατοπιπερώνω.Σκεπάζω τη κατσαρόλα με το καπάκι και συνεχίζω σε αυτή την αρχική θερμοκρασία το μαγείρεμά μου.Προσέχω κατά διαστήματα το φαγητό.
Ο συνολικός χρόνος μαγειρέματος είναι περίπου 1 με 1μιση ώρα.

Έτσι ακριβώς μαγειρεύω και τις σκέτες πατατούλες γιαχνί.
Έτσι μου τις έμαθε η μητέρα μου.



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!                                        





                     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου