Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011

Μία Εύκολη Συνταγή για Μωσα'ι'κό ή Κορμό { από την ΤέΤα Π. - ΧΑΛΚΙΔΑ}

ΥΛΙΚΑ:


1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 βιτάμ
1 πακέτο τετράγωνα μπισκότα τύπου Πετίτ-Μπέρ
1 σφηνοποτηράκι κονιάκ
Κακάο το μισό κουτί


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Λιώνουμε το βιτάμ σε χαμηλή θερμοκρασία ( να μην καεί ).Μόλις λιώσει καλά,ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα κι ανακατεύουμε ώστε να λιώσει κι αυτό και να γίνουν ένα μείγμα.
Έπειτα ρίχνουμε το μισό κουτί κακάο,το σφηνοπότηρο με το κονιάκ,τα μπισκότα που τα έχουμε κομμένα απο πρίν,και τ'ανακατεύουμε όλα μαζί ώστε να ξαναγίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.Πάντα σε χαμηλή θερμοκρασία.Μόλις ανακατευτούν και είναι έτοιμο το μείγμα μας,το αποσύρουμε από την εστία για μερικά λεπτά μέχρι να κρυώσει ,κι έπειτα το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο ή σε φόρμα σιλικόνης.Το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες κι έπειτα στην συντήρηση του ψυγείου μας.


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!




Παγωτό Σπιτικό {Πολίτικη συνταγή της φίλης μου Άννας}




ΥΛΙΚΑ:

500 ml κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής του εμπορίου ή
(μπορείτε κι εσείς να φτιάξετε τη δική σας κρέμα γάλακτος,χτυπώντας
στο μπλέντερ μισό λίτρο γάλα με μισό κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο,όλα μαζί έως ότου να πήξουν.Στο 1 λίτρο χρησιμοποιείστε 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο)
1 σοκολάτα υγείας Παυλίδης ή ξυσμένη κουβερτούρα
Λίγα κομματάκια φρού~φρού~γλασσέ και λίγα σπασμένα μπισκότα φτού~μπέρ ή μιράντα
Τη φλούδα ενός ολόκληρου πορτοκαλιού ξυσμένη στον τρίφτη ή αν δεν θέλετε αντικαταστείστε αυτή με 1 σωληνάριο ή φακελάκι βανίλια
4 αυγά
150 γρ ή 200 γρ ζάχαρη(αναλόγως πόσο γλυκό σε γεύση το θέλετε εσείς)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και όταν πήξει τη βάζουμε στο ψυγείο.
Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τ'ασπράδια.Χτυπάμε τ'ασπράδια έως
ότου να γίνουν μαρέγκα.Χτυπάμε τους κρόκους με το ξύσμα του πορτοκαλιού(ή τη βανίλια)και τη ζάχαρη.Ρίχνουμε  και τη μαρέγκα κι ανακατεύουμε.Έπειτα βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, και στο τέλος προσθέτουμε και τη παγωμένη κρέμα γάλακτος λίγο~λίγο, αδειάζουμε το μίγμα σε αλουμινένια παγωτιέρα,και τοποθετούμε το παγωτό μας στην κατάψυξη.Όταν παγώσει και πήξει το παγωτό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.Μην ξεχάσετε το σκυλάκι σας !{πολύ λίγο γιατί δεν πρέπει να τρώνε γλυκάκια λόγω διαβήτη ,μην το στείλετε κι αδιάβαστο
το κακόμοιρο το ζωντανό...!}   

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΚΑ-ΡΕΘΥΘΙΑ-ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ:

1  1 / 2 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια ,1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ,1 σκελίδα ψιλοκομμένο φρέσκο σκόρδο,

1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί κατσικίσιο ,2 μικρές ντομάτες, ψιλοκομμένες , μισό φλυτζάνι [χωρίς κουκούτσι] ελιές Καλαμών,μια χούφτα φρέσκο μαϊντανό{τα φυλλαράκια},το χυμό από 1 λεμόνι , πάπρικα 1 / 2 κουταλάκι ,λίγες χούφτες ρόκα ,1 lime, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι . 
Προαιρετικά και άν θέλουμε προσθέτουμε 1 κούπα φασόλια garbanzo ή κόκκινα φασόλια.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Μουσκεύουμε τα ρεβίθια επί μία νύκτα στο νερό μέχρι να καλύψουν τη λεκάνη.  Έπειτα την επόμενη ημέρα τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε επί 1 ώρα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι τα ρεβίθια να μαλακώσουν. Έπειτα τα στραγγίζουμε.  

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν κάψει, προσθέτουμε το κρεμμύδι  ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει  και πάρει ένα ξανθό χρώμα.
Προσθέστε το σκόρδο στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε και τηγανίζουμε για περίπου ένα λεπτό.
Συνδυάστε τα ρεβίθια με (φασόλια garbanzo ή κόκκινα φασόλια), μαϊντανό, κατσικίσιο τυρί, ελιές, ντομάτες, την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν, σκόνη τσίλι και το χυμό lime σε ένα μεγάλο μπώλ.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε στη σαλάτα ρεβίθι. 
Προσθέστε αλάτι και φρεσκοτριμμένο από μύλο μαύρο πιπέρι και λίγο περισσότερο ελαιόλαδο άν θέλετε.Σερβίρετε πάνω από φρέσκα φύλλα ρόκα, μαζί με ψωμί φρυγανισμένο για ένα πολύ ικανοποιητικό γεύμα ή δείπνο.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !