Αρνί ή Κατσίκι, μπούτι, Ψητό
ΥΛΙΚΑ
(Το κ.σ=κουταλι σουπας, Το κ.γ=κουταλακι γλυκου)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προσθέστε τη σάλτσα, όταν βράσει προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε, προσθέτουμε αλατο-πίπερο και ανακατέψτε για άλλα 1-2 λεπτά ακόμη μέχρι το φαγητό να απορροφήσει την σάλτσα.Κατεβάστε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέστε το σησαμέλαιο , ανακατέψτε λίγο ακόμα και σερβίρετε το ζεστό.
ΥΛΙΚΑ
· 1 κιλό μπούτι, χωρίς κόκαλο
Μαρινάρισμα:
· 1 κ.σ. σώς
· 1 κ.σ. ξηρό κρασί ή τσικουδιά
· ρίγανη
Σάλτσα:
· 5 κ.σ. σως
· 5 κ.σ. ξηρό κρασί ή τσικουδιά
· 4 κ.σ. σησαμέλαιο
· 1 κ.γ. καφέ ζάχαρη σε κόκκους
· 2 κ.γ. μηλόξυδο
Άλλα υλικά:
· 2 σκελίδες σκόρδοcloves garlic
· 2 φρέσκα κρεμμύδια
· Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/4 κ.γ. σησαμέλαιο (Το κ.σ=κουταλι σουπας, Το κ.γ=κουταλακι γλυκου)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
· Κόψτε το μπουτάκι σε λωρίδες, (μεγάλες μπουκιές). Ανακατέψτε τα υλικά της μαρινάδας και μαρινάρετε το κρέας για μισή ώρα περίπου.
· Όταν μαρινάρεται, ετοιμάστε τη σάλτσα και τα άλλα υλικά.
· Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τα υλικά της σάλτσας και κρατήστε την στην άκρη.
· Προθερμάνετε σταδιακά το γουόκ, αρχίζοντας από μέτρια σε δυνατή φωτιά. προσθέστε 2 κ.σ. λάδι. Όταν ζεσταθεί το λάδι προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε περίπου μισό λεπτό, (μέχρι να μυρίσει το σκόρδο).
Προσθέστε τη σάλτσα, όταν βράσει προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε, προσθέτουμε αλατο-πίπερο και ανακατέψτε για άλλα 1-2 λεπτά ακόμη μέχρι το φαγητό να απορροφήσει την σάλτσα.Κατεβάστε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέστε το σησαμέλαιο , ανακατέψτε λίγο ακόμα και σερβίρετε το ζεστό.