Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2011

Αρνί ή Κατσίκι, μπούτι, Ψητό *** *NTR*

Αρνί ή Κατσίκι, μπούτι, Ψητό
ΥΛΙΚΑ

·                          1 κιλό μπούτι, χωρίς κόκαλο
Μαρινάρισμα:
·                          1 κ.σ. σώς
·                          1 κ.σ. ξηρό κρασί ή τσικουδιά
·                          ρίγανη
Σάλτσα:
·                          5 κ.σ. σως
·                          5 κ.σ. ξηρό κρασί ή τσικουδιά
·                          4 κ.σ. σησαμέλαιο
·                          1 κ.γ. καφέ ζάχαρη σε κόκκους
·                          2 κ.γ. μηλόξυδο
Άλλα υλικά:
·                          2 σκελίδες σκόρδοcloves garlic
·                          2 φρέσκα κρεμμύδια
·                          Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/4 κ.γ. σησαμέλαιο
(Το κ.σ=κουταλι σουπας, Το κ.γ=κουταλακι γλυκου)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

·                          Κόψτε το μπουτάκι σε λωρίδες, (μεγάλες μπουκιές). Ανακατέψτε τα υλικά της μαρινάδας και μαρινάρετε το κρέας για μισή ώρα περίπου.
·                          Όταν μαρινάρεται, ετοιμάστε τη σάλτσα και τα άλλα υλικά.
·                          Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τα υλικά της σάλτσας και κρατήστε την στην άκρη.
·                          Προθερμάνετε σταδιακά το γουόκ, αρχίζοντας από μέτρια σε δυνατή φωτιά. προσθέστε 2 κ.σ. λάδι. Όταν ζεσταθεί το λάδι προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε περίπου μισό λεπτό, (μέχρι να μυρίσει το σκόρδο).


Προσθέστε τη σάλτσα, όταν βράσει προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε, προσθέτουμε αλατο-πίπερο και ανακατέψτε για άλλα 1-2 λεπτά ακόμη μέχρι το φαγητό να απορροφήσει την σάλτσα.Κατεβάστε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέστε το σησαμέλαιο , ανακατέψτε λίγο ακόμα και σερβίρετε το ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου