Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

ΠίΤΣα ΜΕ ΣΦοΛΙάΤα




 ΥΛΙΚΑ:

Θα χρειαστούμε ένα πακέτο σφολιάτα(της αρεσκείας σας).
Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΟΝΟ 2 ΦΥΛΛΑ.
Ψιλοκομμένα μανιτάρια της αρεσκείας σας.
Ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά(χρησιμοποιήστε όση ποσότητα θέλετε).
Λουκανικάκια κοκτέ'ι'λ τα μικρά-12 τεμάχια ψιλοκομμένα.
Μία χάρτινη συσκευασία(με την ένδειξη ντομάτα στον τρίφτη-μάρκα της αρεσκείας σας).
Λαδάκι 1 με 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες.
Ζαμπόν 10 φέτες.
Τυρί 10 φέτες τετράγωνες του τόστ-γκούντα ή διαφορετικά κάποιο άλλο της αρεσκείας σας(μας ενδιαφέρει να λιώσει).
Μπέ'ι'κον 10 φέτες.
Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη-ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.

{'Οσοι θέλετε χρησιμοποιείτε και τριμμένο ή ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι.Εγώ , σε αυτή τη συνταγή δεν το χρησιμοποιώ.}. 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Φτιάχνουμε πρώτα την σαλτσούλα μας.Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας,τα μπαχαρικά,και τα μαγειρεύουμε,εκτός απο τα υλικά:ζαμπόν-μπέ'ι'κον-τυρί.Στη σάλτσα ντομάτα , προσθέτουμε και λίγο νεράκι 1 ποτηράκι του κρασιού περίπου,ίσα-ίσα για να βράσουν μαζί με τη σάλτσα όλα τα υλικά μας. Όταν μαγειρευτεί η σάλτσα μας,την αποσύρουμε απο το μάτι της κουζίνας και την αφήνουμε σε μία γωνία " τιμωρημένη " για να κρυώσει.Άν δεν κρυώσει καί τολμήσετε να την απλώσετε ζεστή στη στρωμμένη σφολιάτα σας , θα λιώσει το φύλλο και επιπλέον θα κολλήσει στον πάτο του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε...!
 Για το ψήσιμο της πίτσας,χρησιμοποιούμε γυάλινο πυρέξ ή ταψί στις διαστάσεις του πυρέξ(κατά προτίμηση μακρόστενο).Όταν σιγουρευτούμε ό,τι έχει κρυώσει η σάλτσα μας , στρώνουμε στο ελαφρώς λαδωμένο ταψί,το ένα φύλλο απο τη σφολιάτα μας.Έπειτα , ρίχνουμε κι απλώνουμε την ΚΡΥΑ σάλτσα,καί στρώνουμε τις φέτες ζαμπόν ομοιόμορφα σε όλο το ταψί,μετά τοποθετούμε τις φέτες τυριού και στο τέλος τις φέτες μπέ'ι'κον και κλείνουμε ελαφρώς στις γωνίες το φύλλο,έπειτα,τοποθετούμε το άλλο φύλλο σφολιάτας καί το διπλώνουμε κι αυτό ελαφρώς στις γωνίτσες του. Λαδώνουμε ελαφρώς το φύλλο αυτό και το χαράζουμε οριζόντια καί κάθετα (όπως κάνουμε τις πίττες).Τέλος ψήνουμε στο φούρνο (δεν ειναι απαραίτητο να είναι προθερμασμένος),ψήστε αναλόγως το φούρνο σας , έως ότου ροδοκοκκινήσει η σφολιάτα.Προσοχή μην σας ξεροψηθεί εντελώς και μαυρίσει. 


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου