Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

ΚΟΤόΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ ΣΤΗ ΓάΣΤΡΑ

Κοτόπουλο με μπάμιες στη γάστρα
ΥΛΙΚΑ:
  • Ένα κοτόπουλο ολόκληρο ή σε μερίδες
  • Ένα σακουλάκι μπάμιες κατεψυγμένες μεγάλο (1kg)
  • ¾ του κουτιού συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
  • 3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ζάχαρη
  • Λίγο ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Επειδή η δική μου κότα ήταν χωριάτικη και φοβήθηκα να μην γίνει σκληρή, την έβρασα για μισή ώρα στη χύτρα με λίγα δαφνόφυλλα και λίγο αλάτι. Τον ζωμό τον κράτησα φυσικά για άλλο φαγάκι αλλά και για να νοστιμίσω αυτό.
Πλένουμε τις μπάμιες(άν είναι φρέσκες) και καθαρίζουμε κωνικά τις κορφές τους. Τις ρίχνουμε σε λεκάνη όπου έχουμε βάλει ξύδι και αλάτι και τις αφήνουμε 2 ώρες το λιγότερο για να αποβάλλουν την κολλώδη ουσία που περιέχουν. Κατόπιν τις ξεπλένουμε με άφθονο νερό ,τις αφήνουμε να στραγγίσουν.Διαφορετικά χρησιμοποιούμε τις
κατεψυγμένες μπάμιες της αρεσκείας μας σε μάρκα από τα super markets.Αυτές , τις ραντίζετε αμέσως μόλις μπούν στο σκεύος για μαγείρεμα και τις ραντίζετε 
μόνο με ξύδι μπαλσάμικο...!
Σοτάρισα το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο και πρόσθεσα τον χυμό και τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, 3 κουτάλες από τον ζωμό που είχα (εσείς αν δεν βράσετε την κότα βάλτε νερό ή άλλο ζωμό) και άφησα να πάρει μια βράση.
Τοποθέτησα το κοτόπουλο στη μέση της γάστρας και γύρω γύρω αράδιασα τις μπάμιες.
Περιέλουσα με τη σάλτσα και έψησα στους 190οC για μία ώρα με κλειστή τη γάστρα και για άλλη μισή ώρα με ανοικτή τη γάστρα μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και οι μπάμιες. Προσθέτω ζωμό ή νερό αν χρειαστεί στο ενδιάμεσο.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου