Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΛές ΣάΛΤΣΕς ΓΙΑ ΒάΣΗ ΠίΤΣας

ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΑΛΤΣΑΣ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ

ΥΛΙΚΑ:
  
250 ml χυμό ντομάτας ελαφρώς συμπυκνωμένο
αδειάζουμε το περιεχόμενο του κουτιού απο το χυμό ντομάτας
που περίσσεψε με λίγο νεράκι και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι μας
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
μισό κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
μισό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
μισό κουταλάκι του γλυκού βασιλικό φρέσκο κατά προτίμηση
μισό κουταλάκι του γλυκού ματζουράνα
μισό κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη (γκρανουλέ) 
ή μία σκελίδα ωμή λιωμένη ή ψιλικομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό καυτερή πάπρικα ή πιπέρι κόκκινο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Bάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά σε κατσαρολάκι σκεπασμένο και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15'-20' μέχρι να δέσει η σάλτσα καί να πιεί τα υγρά της.


ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΑΛΤΣΑΣ ΝΟΥΜΕΡΟ ΔΥΟ

ΥΛΙΚΑ:

250 ml χυμό ντομάτας ελαφρώς συμπυκνωμένο
αδειάζουμε το περιεχόμενο του κουτιού απο το χυμό ντομάτας
που περίσσεψε με λίγο νεράκι και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι μας
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη  ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1-2 σκελίδες ωμές  σκόρδο λιωμένες ή ψιλοκομμένες
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι από μύλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τσιγαρίζουμε το σκόρδο στο λάδι για λίγο έως ότου ροδίσει ελαφρώς.Έπειτα
βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά σε κατσαρολάκι σκεπασμένο και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15'-20' μέχρι να δέσει η σάλτσα καί να πιεί τα υγρά της.


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου