Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ(σαπουνέ) *NTR*

ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Υλικά
½ πακέτο μαργαρίνη ή βούτυρο
2 φλιτζάνια νισιστέ
2 + 1 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
καρύδια ή αµύγδαλα άσπρα καβουρδισµένα

Εκτέλεση

Ρίχνουµε σε µια κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το 1 φλιτζάνι ζάχαρης και τους ξηρούς καρπούς. Βάζουµε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουµε συνεχώς µε ξύλινη κουτάλα να µην πιάσει.
Παράλληλα σε ένα σαγανάκι ρίχνουµε τη ζάχαρη (που κρατήσαµε) για να κάνουµε την καραµέλα, φροντίζοντας να λιώσει αλλά να µην µαυρίσει.
Όταν τα υλικά στην κατσαρόλα έχουν γίνει ένα µείγµα ρίχνουµε την καραµέλα και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουµε, προσέχοντας να έχει λιώσει καλά η µαργαρίνη. Έτσι έχουµε τη µάζα που θέλουµε.
Τη ρίχνουµε σε φόρµα ζελέ και σε 3 με 4 ώρες (ή την άλλη µέρα) ο χαλβάς µας είναι έτοιµος για σερβίρισµα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου