Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ*NTR*

ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ



2             μετριες πατατες κομμενες σε λεπτες φετες(ροδελλες)
350γρ     μπεικον(2 φλιτζανες ψιλοκομμενο μπεικον)
2-3          πιπεριες (1/4 κοκινες γλυκειες πιπεριες)
10            φετες γκουντα τυρι κιτρινο
1 1/2        φλιτζανι ΓΑΛΑ η κρεμα γαλακτος
 500 γρ. κρέμα γάλακτος light
αλάτι
 1-2 σκελίδες σκόρδο


 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

 Περνάμε το σκόρδο από την πρέσα και το βάζουμε στον πάτο του σκεύους στο οποίο θα ψήσουμε το φαγητό μας.Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και με ένα κουτάλι απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του σκεύους.
 Κόβουμε τις πατάτες μας σε λεπτές φέτες.
Προθερμαινουμε το φουρνο μας στους 150 βαθμους
αλειφουμε το πυρεξ με βουτυρο η λαδι
Τοποθετουμε τις ροδελλες πατατας
το μπεικον , το τυρι και τις πιπεριες
Προσθετουμε το γαλα και οσο νερο χρειαζεται
προσθετουμε αλατι και πιπερι.
Το τοποθετουμε στο φουρνο και αφηνουμε εως οτου ροδισει
μεχρι να απορροφισει το γαλα  Η την κρεμα γαλακτος.


Καλη Επιτυχια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου