Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΣΠΑΝάΚΙ ΜΕ ΚΑΡύΔΙΑ ΚΑΙ ΡΟΚΦόΡ





ΥΛΙΚΑ

250 γρ.φρέσκο σπανάκι χονδροκομμένο και
πολύ καλά πλυμένο [στο τελευταίο ξέβγαλμα αφήστε το με ξύδι για 10' στο νερό
πρίν το στραγγίσετε για λόγους υγιεινής]
25 γρ.καβουρντισμένα καρύδια [τα καβουρντίζετε σε τηγανάκι τεφάλ μόνα τους
δίχως λιπαντική ουσία και σε χαμηλή θερμοκρασία]
75 γρ.τυρί ροκφόρ τριμμένο ή λειωμένο σαν κρεμούλα [απλά τοποθετήστε το κομμάτι σε ένα
μπρικάκι και αφήστε το να λιώσει μόνο του σε σιγανή θερμοκρασία]
1/8 φλυτζάνι μυλόξυδο
1/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο απο μύλο

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Ετοιμάστε τη βινεγκρέτ ανακατεύωντας καλά το λάδι,το ξύδι,αλάτι και πιπέρι.
Βάλτε σε ένα μπώλ το σπανάκι,τα καρύδια και περιχύστε τα με τη σάλτσα βινεγκρέτ.
Προσθέστε απο πάνω το τριμμένο ροκφόρ ή το λιωμένο σαν κρεμούλα. 
ΜΕΡΙΔΕς 2.


ΚΑΛΗ   ΕΠΙΤΥΧΙΑ  ΚΑΙ  ΚΑΛΗ   ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ  !!!



                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου