Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

ΗΠΕΙΡώΤΙΚΗ ΝΤΟΜΑΤόΠΙΤΑ

artos 300x200 2 ταψιά παραδοσιακές πίτες με μόλις 19,90€



ΥΛΙΚΑ:

Ντομάτες 2 φρέσκιες 1 κούπα
Άλλη 1 ντομάτα φρέσκια για τη διακόσμηση
Φέτα μισό κιλό και να είναι πικάντικη
Πράσινες και Μαύρες ελίτσες σε ροδέλες και χωρίς κουκούτσι 1 κούπα
Αυγά 5 τμχ.
Ρίγανη 1 κουταλιά της σούπας
Ελαιόλαδο ή βούτυρο για άλειμμα των φύλλων
Πιπέρι άσπρο ή μαύρο
2 φύλλα σφολιάτας εμπορίου (ή ακόμη καλύτερα με δικά σας άν ανοίγετε φύλλο)

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Φτιάχνουμε το μίγμα μας σε μία λεκανίτσα.Την φέτα τυρί τριμμένη,τα 5 αυγά,(καλύτερα ν'ανακατέψετε πρώτα τα αυγά με τη φέτα κι έπειτα όλα μαζί ξανά), τις 2 ντομάτες ψιλοκομμένες,
τίς ελίτσες μαύρες και πράσινες.Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά.
Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.Ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.
Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας,το λαδώνουμε και διακοσμούμε με ντομάτα αυτή τη
φορά κομμένη σε ροδέλες και λίγες ελίτσες επίσης.
Ψήνουμε την πίτα μας για 45' στους 180*C.


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου