Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ *NTR*

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. Φαριν απ - ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (2 κούπες του τσαγιού), 125 ml νερό (3/4 κούπας του τσαγιού), 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική, 1 πρέζα αλάτι, 50 γρ. πετιμέζι (1/4 κούπας του τσαγιού), ηλιέλαιο για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ενσωματώνουμε τα υλικά δημιουργώντας ένα παχύρρευστο χυλό. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και με ένα κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Μόλις τηγανιστούν, αφαιρούμε τις τηγανίτες με τρυπητή κουτάλα και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με πετιμέζι.
* Εάν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε το πετιμέζι με μέλι και καρύδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου