Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΧΑΛΒΑΣ ΕΚΜΕΚ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ *NTR*

ΧΑΛΒΑΣ ΕΚΜΕΚ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για την βάση
200 γρ. σιμιγδάλι χονδρό Νο 4 - ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (2 κούπες του τσαγιού), 100 ml ελαιόλαδο (1 κούπα του τσαγιού), 300 γρ. ζάχαρη (3 κούπες του τσαγιού), 400 ml νερό (4 κούπες του τσαγιού)
Υλικά για την κρέμα
100 γρ. αλεύρι Όλα - ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (3/4 κούπας του τσαγιού), ½ λίτρο γάλα πλήρες (2 + 3/4 κούπες του τσαγιού), 125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (1 κούπα του τσαγιού), 5 τεμ αυγά, 1 βανίλια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία βαθιά κατσαρόλα βράζουμε το γάλα και τη βανίλια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε λίγο ζεστό γάλα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα και μετά όλο το μείγμα στο γάλα. Ανακατεύουμε καλά και κρυώνουμε την κρέμα σε ανοξείδωτο σκεύος.
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σιρόπι. Μόλις ετοιμαστεί αφαιρούμε από τη θερμοκρασία. Σε βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε το ηλιέλαιο με  το σιμιγδάλι. Μόλις ροδίσει προσθέτουμε το σιρόπι ανακατεύοντας γρ.ήγορα. Όταν το μείγμα πήξει γεμίζουμε μία παραλληλόγρ.αμμη φόρμα στρώνοντας ομοιόμορφα με σπάτουλα. Αφήνουμε το χαλβά να κρυώσει και γεμίζουμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής στρώνοντάς την με σπάτουλα. Παγώνουμε στη συντήρηση για 2 ώρες.
*Μπορουμε να γαρνίρουμε με κρέμα σαντιγί και ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή καρύδια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου