Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010

ΠαΡαΔοΣΙΑΚά ΓΕΡΜαΝΙΚά ΜΠΙΣΚόΤΑ ΠΛέΤΣΧΙΕΝ



File:German biscuit.png




ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό αλεύρι (που δεν φουσκώνει)
500 γρ.βούτυρο μαργαρίνη ή φρέσκο τύπου Κερκύρας      
500 γρ.ζάχαρη ή άν θέλετε λιγότερο (300-400)
4 αυγά
4 βανίλιες
λίγο αλάτι στη μύτη του γλυκού του κουταλιού
2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού μπέ'ι'κιν πάουντερ


ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

Λιώνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη καλά και τα χτυπάμε στο μπλέντερ,
ώστε να γίνουν αφρός.Ρίχνουμε τα αυγά και το αλατάκι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στο τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι,τις βανίλιες,και το μπέ'ι'κιν πάουντερ.Μόλις
μπεί το αλεύρι θέλει ζύμωμα με τη ξύλινη κουτάλα ή με το ειδικό μίξερ αν υπάρχει.
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη μας να σταθεί
για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
Έπειτα ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο με τον πλάστη,
ή στο χέρι σε μπαλάκια,τα ισιώνουμε,
και παίρνουμε ένα ποτήρι και κάνουμε σχεδιάκια.
Στο VEFA'S HOUSE,και αλλού,θα βρείτε μεταλλικά σχεδιάκια.
Όταν φτιάξουμε,όλο το ζυμάρι σχεδιάκια,
τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί,
σε απόσταση μερικών χιλιοστών γιατί θα φουσκώσουν
κατά το ψήσιμο και για να μη κολλήσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας και τα ψήνουμε στους 200*C έως ότου ροδίσουν.


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!


[empire-biscuit-thumb.jpg]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου